woensdag 27 april 2016

Koningsdag 2016



Normaal gesproken zijn we altijd op pad, op Koningsdag. Dit jaar is het anders. We hebben lekker lui in pyjama naar de prinsessen op tv gekeken. Met een oranje koek erbij. Maar geen kleedjesmarkt, geen fietstochtje naar een vrijmarkt, geen oranje t shirts of schmink. Waarom niet? Nou, omdat we allevier nog een beetje ziek, zwak en misselijk zijn. Omdat het zo koud is. Omdat het al zo druk is. En dan vooral bij de meiden. Hoogste tijd om je weer even bij te praten (uh, schrijven)!

Ze hebben het vooral druk met het schoollustrum. Het lustrumfeest is groots aangepakt. Afgelopen vrijdag startten de activiteiten met het Koningsontbijt, het dansen van de Hupsakee en een sponsorloop. De school wil altijd een maatschappelijk doel steunen als er wordt gefeest. Deze keer is er onder andere geld ingezameld voor een strand-/bosrolstoel voor een ex-leerling - echt geweldig! Maar sinds we weten hoe hard onze meisjes kunnen rennen, sponsoren we maar een vast bedrag en niet meer per gelopen rondje. Vooral omdat we nog veel meer 'sponsoren'.



's Middags was er namelijk een fancy fair, inclusief springkussen, stroopwafelkraam, spijkerbroekhangen en sjoelbakrace. Via kantoor kon Y aan een restant relatiegeschenken komen met hetzelfde thema als het lustrum: We love Holland. Bij het reuzenrad waren de regenponcho's, keycords en fleece mutsen een succes. Bij het taartencafé (met door de leerlingen zelf gebakken taarten) vielen onze M en vriendinnetje S. zelf in de prijzen. Terecht, want ze hebben wel twee dagen gewerkt aan hun 'laagjestaart'. L is helaas niet in de prijzen gevallen, maar dat deerde haar niet. Het ging haar vooral om het samen bakken met mama. Maar zij was nog steeds aan het snotteren, dus het werd een snelle kwarktaart, met een garnering van aardbeien, marshmellows en blauwe bessen in de vorm van de Nederlandse vlag.



Op maandag stond er een dansworkshop op het programma waarvoor M door de stromende regen naar het cultureel centrum moest fietsen. L knutselde inmiddels aan een gevelhuisjesproject waarmee de school is versierd. 's Middags viel de hagel in bakken naar beneden, maar de geplande Vossenjacht ging gewoon door. Helaas vergat L haar regenjas aan te trekken, dus zij kwam compleet verkleumd en verregend thuis. Hete soep en een warme douche deden wonderen, want de volgende ochtend stapten beiden weer stralend in de bus op weg naar Duinrell. Ook daar hadden ze werkelijk ontzettend slecht weer. In de ogen van de papa's en mama's dan, want de kinderen hebben het niet eens gemerkt! De meegesjouwde droge schoenen hebben ze in elk geval niet aangeraakt.



Morgen is het slot van de feestweek, met de finales van de talentenjachten: The Voice of School, Topmodel of the School & Everybody Dances at School. Ze hebben dan een continurooster en de oudercommissie zorgt voor een pannenkoekenlunch. Hè, zaten wij toch ook nog maar op school!
Maar ook aan de ouders is gedacht: 's avonds gaan we gevieren naar de Schoolmusical, uitgevoerd door alle juffen. En daarna zijn ze lekker allemaal ruim twee weken vrij!

Geen opmerkingen: