woensdag 6 april 2016

Internationale adoptieconferentie


Voor Nederland zijn Meiling, Wereldkinderen en Stichting Kind en Toekomst lid van Euradopt. Elk jaar organiseert Euradopt een conferentie door en voor de leden, dit jaar in Nederland. Thema: Welke rol kan adoptie spelen voor kinderen die niet bij hun familie kunnen (blijven) wonen.

Op 1 juni 2016 wordt ingegaan op de rol die adoptie in zendende landen speelt, welke opties er voor kinderen zijn en welke effecten ze hebben. Op 2 juni a.s. verdiepen komen de behoeftes van geadopteerden na adoptie aan bod. Toonaangevende wetenschappers zullen presenteren wat bekend is. Interactie met leden van de adoptiedriehoek zal een grote rol spelen en de resultaten van een speciaal voor deze conferentie ontwikkeld onderzoek over de tevredenheid van volwassen Nederlandse interlandelijk geadopteerden worden gepresenteerd.

Leuk element is het verzoek aan nog niet volwassen geadopteerden: je kunt een tekening, verhaal, gedicht of collage over de betekenis van adoptie opsturen. De inzendingen worden tentoongesteld op de conferentielocaties. Het voorlopige programma vind je hier; je kunt je tot 20 april a.s. hier inschrijven. De conferentie vindt plaats in de Janskerk, Utrecht. Let op: de voertaal is Engels!

Geen opmerkingen: