zondag 24 april 2016

Voorjaar!

Afbeeldingsresultaat voor voorjaar

Iedereen staat altijd te juichen als het voorjaar weer aantreedt. Bijna iedereen dan. Niet diegenen die last hebben van de pollen en de temperatuur-verschillen. Zoals Y. Die zuchtte als kind al wanneer het 'buitenspeel-seizoen' weer was aangebroken. Toen begreep ze niet waarom, nu wel. Overal dwarrelen pollen en je kunt er haast de klok op gelijk zetten: in maart/april slaat de griep (bijna) altijd toe.

Maar vandaag regent/hagelt het en houden de pollen zich gedeisd. A helpt vriendin I. met verhuizen. De voorraden zijn op - er moeten boodschappen worden gedaan. Helaas is de auto dus niet beschikbaar en nemen de dames de fiets. Wat is het koud buiten! Na de gemene griep zwabbert Y op de fiets en moet bij AH even zitten voor ze de terugtocht kan hervatten.

Maar buiten dat. Wat ziet alles er opeens mooooooooi uit! Na anderhalve week in bed is het gras bespikkeld met paardenbloemen en narcissen. Lijken de bomen wel uit elkaar te klappen van al die nieuwe blaadjes die zich willen ontvouwen. Staan allerlei bloesembomen fier te pronken met hun belofte van rijp zomerfruit. Fluiten de vogels hun longen uit hun lijfjes. Vandaag sprong er een merel in onze heg - een nestje! Onze egel is uit zijn/haar winterslaap ontwaakt - het hok is leeg.

Nog heel even en het is weer mei. Een maand waarin ook Y kan genieten van het nieuwe seizoen. Van de zon op een terras. Van de lange zomer die nog moet beginnen. Van alle bomen die hun pollen - eindelijk - verwisselen voor blad! De lente? Die begint wat ons betreft op 1 mei!

Geen opmerkingen: