dinsdag 12 april 2016

Kids got talent

Afbeeldingsresultaat voor kids got talent

Binnenkort bestaat de school van onze dochters 25 jaar. Dat lustrum wordt uitgebreid gevierd. Het thema is: Ik houd van Holland en wordt vormgegeven door allerlei talentenjachten. Er komt een modeshow, een talentenjacht, een muziekwedstrijd, etc. Natuurlijk alles voor het feest, de grap en het plezier.

Maar wat ons nu zo opvalt, is het feit dat er bij deze leeftijdsgenootjes ook echt zoveel talent zit. Een klasgenoot die is gescout voor een voetbal-trainingskamp in Ierland. Een vroeger vriendinnetje dat op tv (!) een hobo-optreden verzorgt. Een buurmeisje dat de eerste prijs wint met een gedicht over de vluchtelingenproblematiek. Vriendjes en vriendinnetjes die in de selectie van hun sporten spelen: waterpolo, tennis, hockey. De dochter van een vriendin die nu al geld inzamelt voor het goede doel.

Kwam al dit talent vroeger ook al zo vroeg boven drijven? Of zagen we het toen niet? Of erger nog, deden we het af met 'doe nu maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'? Of komt het simpelweg omdat wij als ouders van nu onze kinderen zoveel mogelijkheden kunnen bieden?

Wat het ook is, het is zo mooi om kinderen al zo jong een passie te zien hebben. Een passie die hun ook ontspanning en zelfvertrouwen geeft. En vooral plezier! Wat zou het toch mooi zijn als alle kinderen op de wereld hun passie al jong mogen leren ontdekken ...

Geen opmerkingen: