maandag 17 september 2012

Adoptie Appelboom

Onze septembermaand mag met recht een 'groene' maand worden genoemd. Dit weekend staat het Appelplukfeest op het programma. Opa gaat ook gezellig mee om te picknicken in de boomgaard. We hebben alle fietsen op de auto's geladen om na afloop te gaan fietsen op de hei. En naar een pannenkoekenhuis  te fietsen, natuurlijk!

In 2007 gaf A de adoptieboom cadeau aan Y, omdat die adoptie wel lekker snel ging. Onze wachttijd met LogIn Datum (LID) 12 mei 2006 liep immers op van een beoogde achttien maanden naar uiteindelijk vijf jaar! Inmiddels wachten de aspirant-adoptieouders met een LID van oktober 2006 nog steeds ....

In Nederland zijn er zo'n 3.000 bomen biologische appel- en perenbomen geadopteerd, verspreid over tien bedrijven. De oogst van 'onze' boom? Wel 53 kilo! Zoveel hebben we nog nooit gehad! Het zijn biologische Santana-appels, die hyperallergische Y wel kan eten, zodra ze gekookt of gebakken zijn. Het water loopt haar al in de mond bij het vooruitzicht van appeltaart, appelmoes, hete bliksem of appelsap! Tot eind december is het feest (mèt appelbeignets); daarna zijn de appels op en is het weer wachten op de oogst van het volgende jaar.



Geen opmerkingen: