zondag 30 september 2012

7e Chongqing reünie in Klimbos

De jaarlijkse reünie van de Chongqing reisgroep kwam dit jaar niet zonder slag of stoot tot stand, maar uiteindelijk troffen we elkaar vandaag in het Klimbos in Apeldoorn. Ja, het is inderdaad ook de dag van het Chinese Maanfeest, het vrolijke feest der hereniging. Hoe symbolisch!

Ditmaal waren we voor de zevende keer bijeen met zes (van de tien) gezinnen. Met drie meisjes van 11, zes meisjes van 9 en drie meisjes van 4 jaar oud, allemaal in China geboren. Het blijft indrukwekkend om je te realiseren wat een weg zij hebben afgelegd. Dat vonden de anderen in het Klimbos ook, want we trokken heel wat bekijks. 

De 'kleintjes' trokken hun eigen plan op de speelwei. Geen straf voor de papa's en mama's die hen in de gaten hielden, want het zonnetje scheen! De 'groten' trokken met een dappere mama de grootste bomen in en klommen met van inspanning vertrokken gezichtjes de moeilijkste routes. De resterende meisjes en papa's trokken de zekeringsgordels aan en startten na een langdurige instructie hun parcours. Wat een bijzondere dag en wat was het weer gezellig!

De volgende reünie is dus alweer gepland voor het laatste weekend van september 2013!

Geen opmerkingen: