zondag 2 september 2012

1e Guangdong reünie in Aardbeienland


Toen wij naar onze F reisden in 2010, werden we vergezeld van een gezellige reisgroep, met wel elf ouderparen in spé en drie meereizende zusjes en zelfs een oma. Toen wij een half jaar later weer naar Guangdong reisden voor onze L, waren we alleen. Dat vonden we toen best een uitdaging, maar voor ons bleek het toch de beste oplossing. We hadden alle tijd voor ons viertjes, kregen de onverdeelde aandacht van onze gids en hoefden ons niet aan te passen aan het ritme van de groep.

Wat dan natuurlijk wel jammer is, dat we voor L geen reünie met haar tehuisgenootjes of zelfs maar provinciegenootjes in het vooruitzicht kunnen stellen. Terwijl we met de chongqing-reisgroep van M al jaren een reüniedag in september houden. Dus grepen we het voorstel om aan te sluiten bij de reunie van F's reisgroep (ook naar Guangdong) met beide handen aan!

Zo belandden we gisteren in Aardbeienland tussen Venray & Horst. Een kinderspeelparadijs, met aardbeivelden waar we zelf mochten gaan plukken - heerlijk! Maar het belangrijkste was natuurlijk het weerzien van de vier aanwezige ouderparen, vier Guangdong-kinderen, een Chongqing- en een 'bio-dochter'. Wat is dat toch bijzonder en wat ontzettend belangrijk voor onze kinderen. We hopen dat ze in de toekomst steun aan elkaar hebben, als kinderen die allemaal op jonge leeftijd naar een totaal andere wereld verhuisden. Die hun eigen cultuur nooit hoeven te verloochenen en erkend worden in hun oorsprong en roots. En bovenal op handen worden gedragen door hun adoptieouders. Konden we hun biologische ouders maar geruststellen: wees gerust het gaat goed met jullie kinderen ...

1 opmerking:

Marlou zei

Hallo Yvonne,

Ik heb jullie site weer gevonden en ik zou je willen vragen ons even te mailen op oostersekanjers@hotmail.com, zodat ik jullie mailadres ook heb.

Groetjes Marlou