woensdag 5 september 2012

Buisjes - erin of eruit?


Binnenkort moeten we beslissen: laten we de buisjes uit M's oren verwijderen of niet? Tot nu toe hebben deze buisjes een belangrijke functie. Als er een infectie in het oor ontstaat, kan de viezigheid via het buisje worden afgevoerd. Maar nu lijkt het erop dat de buisjes zelf de veroorzaker worden van de ontstekingen. Soms stoot een lichaam namelijk een 'implantaat' af. M heeft drie zwemdiploma's en de zomervakantie (met veel zwemmen!) is achter de rug. Heb jij hier ervaring mee? Is het beter om de buisjes zo lang mogelijk te laten zitten en nieuwe 'zwemdoppen' laten aanmeten? Of kunnen de buisjes juist beter zo snel mogelijk te laten verwijderen? Mail ons s.v.p.!

En stel dat we besluiten om ze eruit te laten halen. Dan kunnen we kiezen tussen algehele narcose (kortstondig, maar toch) of een lokale verdoving in het oor met Emla-zalf. Deze zalf wordt ook wel gebruikt om de huid te verdoven als er geprikt moet worden. Maar werkt die zalf echt wel goed genoeg om de pijn van het verwijderen van het buisje te verzachten? Wat is wijsheid?

Kortom, goede raad is meer dan welkom! Momenteel lijkt het er op dat we de laatste hardnekkige oorontsteking onder controle hebben gekregen met Trafloxal en Bacicoline, maar M hoort op z'n zachtst gezegd nog slecht!

Geen opmerkingen: