dinsdag 28 januari 2014

Creativiteit thuis


We realiseren ons dat je al enige tijd niets hebt gehoord over onze creatieve knutsels. Tsja, we zijn inderdaad wel wat minder actief op dat vlak. Wat we dan wel hebbben gemaakt? Eens even kijken:
  • Een vogeltaart van verschillende zaden in gesmolten vet. Maar door het relatief zachte weer is er helaas nog niets van gegeten!
  • De meisjes tekenen nog steeds volop. Topmodel-boeken vol en kleurplaten te over. L schrijft er sinds kort al onze namen bij. De laatste tekeningen waren voor opa omdat hij lekker op vakantie gaat. Zo kan hij telkens aan zijn kleindochters denken.
  • Naast strijkkralen is er een nieuw fenomeen: de beados. Deze balletjes leg je in vormen, net zoals strijkkralen. Maar in plaats deze te verhitten, spray je er water overheen. De kraaltjes plakken dan aan elkaar en er ontstaat een kunstwerkje.
  • L is en blijft dol op verven. Maar sinds kort heeft ze het kleien herontdekt. We hebben een play dough pizza oven en ijsmachine en wow, wat kun je daar leuke dingen mee maken!
  • Voor M ligt de echte creativiteit momenteel ergens anders. Zo oefent ze veel voor haar musicaluitvoering in februari. Bij voorkeur neemt ze zichzelf op met de Ipod en bekijkt dan de diverse poses. Of ze leert L de danspasjes die zij voor haar rol van Lumière moet instuderen. Daar hoort wat haar betreft ook makeup bij. Nagels lakken, opmaken, haren krullen, you name it.
  • Daarnaast heeft M momenteel veel interesse voor koken en bakken: tosti's & eitjes, koek & gebak. Sinds A voor Kerst een Nespresso-apparaat heeft gekregen, maakt M graag 'verwenkoffie' (= latte macchiato met caramel) voor hem klaar.
Maar binnenkort gaan we weer aan de knutsel, hoor. In de planning staan een knikkerbaan van wc-rolletjes, een geverfde autobaan op een rol behang, grappige diertjes van wasknijpers en een aardigheidje met thee voor juffendag. We houden je op de hoogte!

Geen opmerkingen: