zaterdag 25 januari 2014

Familierecept VI - Paprika-omelet

Hoog tijd voor een nieuw recept uit onze familiekeuken! Dit keer een lekkere omelet. Y en oma moeder aten dit vroeger vaak als opa voor zaken in het buitenland verbleef. Opa houdt niet zo van 'exotische' gerechten, dus experimenteerden wij altijd als hij er niet bij was!

Ingrediënten voor vier personen
- 6 eieren
- per ei een half dopje melk
- drie ons rundertartaar
- 1 gesnipperde ui
- drie gesnipperde paprika's
- 3 ons geraspte kaas
- ketchup
- boter of olie om te bakken
- paprikapoeder, zout en peper
- brood
- 2 braadpannen

Bereiding
Fruit de ui met wat boter glazig. Voeg de tartaar daaraan toe en bak deze rul en gaar. Strooi de paprikapoeder, zout en peper eroverheen.Voeg de paprikablokjes toe, met vijf eetlepels ketchup. Roer alles dooreen en temper het vuur. Laat het geheel even sudderen.

Neem de tweede pan en voeg wat boter toe. Breek de zes eieren boven een kom en voeg de melk toe. Klop de eieren met wat zout schuimig. Giet het mengsel in de pan en bak de omelet op matig vuur gaar. Draai het omelet halverwege om. Strooi de geraspte kaas over de omelet en leg een grote deksel op de pan. Zodra de kaas is gesmolten, kun het tartaarmengsel op de omelet scheppen.

Snijd de omelet in vier delen en dien op met brood en smullen maar!

Geen opmerkingen: