vrijdag 10 januari 2014

Voornemens achter glas


Heb jij nog goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Zo ja, kun je ze nog een beetje volhouden? Wij hebben ze wel, maar nog niet in praktijk gebracht. Wij starten - als we goede voornemens hebben - ook gewoon midden in een jaar. Wat we al wel hebben is de 'leuke gebeurtenissen'-doos. Daarvoor neem je een doos met een stevige deksel. Bij ons heeft er Chinese thee in gezeten. Als er iets leuks gebeurt in 2014, schrijven we dat op een briefje, ondertekenen met onze naam en de datum en stoppen het in de doos. Het is de bedoeling dat we op Oudjaarsavond 2014 de doos openen en alle gedenkwaardige momenten nog eens doornemen.

Er zitten nu vier briefjes in, onder andere een genietmomentje van mama. Na een wandeling streken we vorig weekend neer in een klein restaurantje. Alles was er zelfgemaakt, zo ook de appeltaart en pompoensoep. En laat L nou werkelijk dol zijn op pompoensoep. Ze heeft een enorme kom in-en-in tevreden weg zitten lepelen.

Wat we nu doen met onze dagelijkse ergernissen? Nou, die belanden niet in de doos. Want zeg nou zelf, wie wil op Oudjaarsavond nou lezen over slurpende of smakkende disgenoten? Of fluitende mannen in winkels? Honden- of kattenpoep onder je schoen of in je tuin? Een ladder in je panty of nagellak die na het aanbrengen meteen bladdert? Je al moeten aankleden terwijl je bodylotion nog niet is ingetrokken? Gemene klitten in je haar? Een leeg snoepblik, lekkende vulpen of gemiste trein? Niemand toch?!

Geen opmerkingen: