vrijdag 30 september 2016

Boompje plukken

Afbeeldingsresultaat voor appelboom tekening

Met een energieke puber en een rustiger achtjarige in huis, wordt het steeds uitdagender om een leuk gezamenlijk uitstapje te verzinnen. Vooral als de nieuwe vrienden en vriendinnen van de puber voortdurend langskomen of app`en en het huiswerk erg meevalt of de hockeytraining uitvalt!

Maar onze traditionele appelpluk blijft gelukkig vooralsnog gehandhaafd. Morgen gaan we gevijven (want opa gaat ook mee) weer naar 'onze' appelboom. Die boom die eigenlijk niet meer van ons is, omdat Bionext een andere manier heeft verzonnen om aandacht voor de biologische teelt te vragen. Of omdat de boeren gewoon betere prijzen krijgen voor biologische geteelde producten natuurlijk. We gaan niet voor een appeltje of 10, maar voor minstens 30 kilo. Compleet uitgerust met kaplaarzen, manden en - als het weer het toelaat - picknickkleed. We plukken Santana-appels voor Y. Y is namelijk allergisch voor alle appels, behalve voor deze oeroude soort. In september leggen we altijd een flinke voorraad aan, waarmee we kunnen doen tot eind februari. We staan daarvoor wel een hele zondag in de keuken en koken dan enorme pannen appelmoes, vriezen een flinke voorraad taartvulling in en drogen de resterende appels zodat ze in de extra koelkast kunnen. Mmmmm!

Na het appels plukken gaan we uitgebreid taart eten in Kleve, een nabij gelegen dorpje in Duitsland. En natuurlijk door het winkelstraatje lopen, waar ook een Only, Street One en Forever 21 zitten, niet geheel toevallig de favoriete winkels van onze puber. Verder halen we er altijd speciaal gekruide kip, zoute bretzels, rote Grütze en diverse drogisterij-artikelen. Inderdaad, die zijn daar namelijk veel goedkoper! En daarmee hebben we een ideaal dagje uit voor iedereen: voor L, die zo graag door het bos sjouwt. Voor M, die het heerlijk vindt om te shoppen. Voor opa, die een dagje uit met lekker eten erg op prijs stelt en voor A die eigenlijk voor elke activiteit wel te porren is. En natuurlijk voor Y, die er altijd van geniet om met haar gezin op stap te gaan!

 P.S. Hoewel de Santana's eigenlijk al waren geplukt, hebben we een record-opbrengst geplukt: 51 kg!

Geen opmerkingen: