maandag 12 september 2016

September

Afbeeldingsresultaat voor avensis

Nou waren we zo lekker uitgerust teruggekomen uit Kos. Maar na de vliegende start van dit schooljaar zijn we haast weer toe aan vakantie! Nee hoor, geintje. Er staat genoeg leuks ter ontspanning in de planning. Als voorbeeld onze agenda van afgelopen week.

Zaterdag gaan Y en L op de fiets naar balletles, maken een lunchstop in de stad en genieten van de streekmarkt in de oude dorpskern. L aait er geitjes, melkt er een (namaak) koe, verft keistenen en krijg een stekje van een fuchsia cadeau. Intussen zijn A en M op het hockeyveld voor een oefenwedstrijd. Omdat A bardienst heeft, smikkelen zij van versgebakken frietjes als lunch.

Zondag bewonderden we het nieuwe huis van vriendin I. tijdens een housewarming party. We geven haar een mini bbq-set voor op haar balkon. Maar eerst moet M huiswerk maken - allemaal nieuwe vakken. Frans, Engels en wiskunde, maar het gaat haar prima af. 's Avonds pakt ze haar tas voor de volgende dag secuur in, boterhammen smeert ze zelf en extra zaken als roosterwijzigingen, sportkleding, voldoende drinken regelt ze ook en passant. 's Avonds kijken M en Y ontspannen naar Heel Holland Bakt, terwijl A onze L een verhaaltje voor het slapen gaan voorleest.

Maandag werken we allevier - op kantoor, op school of bij een klant. A heeft nog een afspraak bij de ortho, L heeft vriendinnetje K. te spelen en M is buiten met vrienden van haar oude èn nieuwe school. Opa eet bij ons, want hij is op stap geweest naar Kleve en heeft daarvandaan heerlijk gekruide kip meegenomen. Hij blijft gezellig bij de meisjes, want A en Y fietsen 's avonds naar de introductieavond van de eerste klas op M's nieuwe school. Prima uitleg van een kordate mentor en conrector gehad en veel bekenden ontmoet!

Dinsdag weer school, kantoor, werk plus hockeytraining. M moet even naar de huisarts en A heeft 's avonds nog een intakegesprek in Amsterdam. Helaas is onze huishoudelijke hulp nog steeds ziek en er moet dringend in huis worden gepoetst.

Woensdag is een bijzondere dag: we halen onze nieuwe (tweedehands) auto op! Het is een Toyota Avensis (en voor de insiders: hij heet Jerry!) geworden, die erg veel lijkt op onze vorige auto: een Nissan Primera. Die was al dertien jaar oud en er dreigden wat onderhoudskosten. Na lang wikken en wegen en met pijn in ons hart hebben we afscheid genomen van onze geweldige auto. 's Middags brengen we L naar tekenles en gaan we aansluitend met elkaar naar de tandarts. M is laat uit, want zij heeft op woensdag haar Top Sportklas. Omdat ze perse nog wilde afspreken, zit ze tot 22.00 uur aan haar huiswerk voor Mens & Maatschappij. Tja ...

Donderdag heeft Y vrij genomen. De rest is aan het werk of naar school. Y werkt (gezeten in de zonnige tuin) de laatste details uit voor het oversluiten van onze hypotheek, bestelt een theaterabonnement, verstuurt mails voor de komende China-reünie, regelt wat zaken voor de Kurzweil-aansluiting en kookt 's avonds uitgebreid. De meisjes spelen buiten met vriendjes en vriendinnetjes. Opnieuw gaan we naar een introductieavond, maar nu naar de nieuwe juffen van L.

Vrijdag zou onze oma jarig zijn geweest. A en de meisjes zijn aan het werk/op school, maar Opa en Y brengen 's ochtends een bloemenhart naar haar graf en drinken daarna koffie in de tuin. Opnieuw spreken de meisjes af om buiten te spelen en A brengt M naar haar hockeytraining. Daarna drinken we gevijven een kopje thee met een 'kasteeltje', oma's lievelingsgebakje.

Zaterdag herhaalt zich de gang van zaken van vorige week: hockeywedstrijd en op de fiets naar ballet. Grote verrassing: L wordt uitgenodigd voor 'ballet select'. In deze kleine groep worden ingewikkelder dansjes geoefend en volgens juf D. is ze er echt aan toe. L glundert van trots! Aan het eind van de middag vertrekken we naar opa om tomatensoep, bitterballetjes en ijs te eten. Dat is opa's standaard verwenmaaltijd voor ons. De meisjes blijven bij hem slapen en hebben als verrassing een prachtig versierde taart gebakken. A & Y gaan 's avonds namelijk naar een dubbele verjaardag. De feestvierders zijn beiden 40 jaar geworden en geven een toepasselijk '80s party. Compleet met verkleedpartijen, dj en feesttent. Erg gezellig om tot 's avonds laat in de open lucht te kunnen dansen! We geven het koppel een Bongo-bon om gezellig samen te gaan lunchen.

De volgende ochtend halen we de meiden op bij opa - ze hebben alledrie genoten! We rijden meteen door naar de volgende dubbele verjaardag. Van Yvonne's vriendin H. en haar zoon R. We snoepen taart in (alweer!) de zonovergoten tuin, kletsen met de andere gasten en de kinderen spelen verstoppertje (en app'en op de telefoon, maar goed). In november gaan Y en H. samen een kookworkshop volgen en daarom geven we haar een bakpakket cadeau. R. die 17 jaar is geworden, krijgt een envelopje met inhoud. Omdat het al zo laat is (en omdat de meiden ons zo smekend aankijken) besluiten we bij McDonalds te 'dineren' ...

En vandaag? Vandaag start het hele circus opnieuw. Helaas zonder extra vrije dag, maar wel met volop zon! Wees ervan verzekerd dat we daar deze week veel van zullen genieten!

Geen opmerkingen: