dinsdag 6 september 2016

Leuke uitspraken

Afbeeldingsresultaat voor koolwitje

Mama en L fietsen naar de winkel en zien een koolwitje voorbij fladderen.
L :  "Morgen wordt het mooi weer!"
Y:  "Ja, dat denk ik ook, want ik zie er zelfs een heleboel bij de Vlinderstruiken zitten."
L  "Zou zo'n vlinder zelf ook weten dat hij mooi weer brengt, als hij nog in zijn kalkoen zit?"

Elk gezin kent zijn eigen grapjes en rituelen. Zo ook het onze:
  • Degene die een gele auto ziet, krijgt een punt. De score kan behoorlijk oplopen bij een hijskraan, trein of bus, want die tellen dubbel! 
  • Soms zeggen we een bepaalde letter niet en maken dan nieuwe woorden. Denk aan wok, gof en bub (= wolk, golf en blub). 
  • Vaak spelen mama en L dat ze iets anders zijn: zoals een beest (want lievelingsdier) of een vrucht (want lekker zachte huid). Beiden kiezen dan voor bijvoorbeeld een konijn/wasbeer of een perzik. Het kan ook een verzonnen iets zijn. Zo zijn opa en L vaak een 'Grommel'. Het is een lang, breed en plat dier met zuignappen. Als je klein bent heb je nog pluis of veertjes (L), maar als je groot bent alleen schubben (opa). En Grommels kunnen natuurlijk ook goed ... grommen.
  • Onze auto's hebben een naam. Hun ahum, stamboom vereist dat hun namen op een Y of een I eindigen. Hoe ze dan heetten? Suki, Justy, Goofy en Primi!
Op een avond droogt mama L na het douchen af en wikkelt een witte handdoek om haar natte haren. L schatert: "Ik lijk zo net op Calimero!" Y beaamt dat en L stelt handig voor dat mama dan "Calispera" is (= goedenavond in het Grieks).

L (!) overhoort M met franse woordjes. M appt ondertussen gewoon door, met de oortjes in. "Wil je wel even opluisteren, M!" gebiedt L. Het heeft geholpen, want M heeft een 8,4 gescoord!

Geen opmerkingen: