woensdag 21 september 2016

Visum voor China

Afbeeldingsresultaat voor reizen naar china

Degenen die naar China willen reizen, weten het al. Het verkrijgen van een visum is momenteel niet makkelijk! Men vermoedt dat dit te maken zou hebben gehad met de angst voor ongeregeldheden rond een G20-top begin september in Hangzhou. Maar er gloort nu een sprankje hoop aan de horizon.

De eisen voor het aanvragen van een visum voor China zijn namelijk iets versoepeld. Reizigers met een paspoort van na 1 januari 2014 moesten bij de aanvraag een kopie laten zien van een ouder paspoort, nu moeten alleen mensen met een paspoort van na 1 januari 2016 dat nog. Het aanvragen van een visum hoeft sinds vorige week ook niet meer persoonlijk. Reis- of visabureaus kunnen het visum weer aanvragen voor hun klanten.

Het bijleveren van een kopie van een oud paspoort is voor Nederlanders niet gebruikelijk: veel mensen die een nieuw paspoort krijgen, gooien het oude meteen weg en kunnen daardoor geen visum aanvragen naar China. "Het probleem is minder groot geworden omdat de groep door de wijziging van 1 januari 2014 naar 1 januari 2016 een stuk kleiner is. Maar het blijft een probleem", aldus een woordvoerder van de ANVR.

Bronnen: ANVR, NU.nl, 19 september 2016   

Geen opmerkingen: