donderdag 3 juli 2014

Elf jaar!


Onze prachtige oudste dochter is vandaag elf jaar geworden! Vandaag markeerde het slot van alle festiviteiten, nadat we daarmee op 7 juni zijn begonnen ter gelegenheid van de verjaardag van L.

Woensdag vierde M haar kinderfeestje. Toevallig waren onze beide dames die dag vrij van school, in verband met een studiedag van hun juffen. Dat gaf ons mooi de gelegenheid om te gaan kanoën in de riviertjes rondom een biologische boerderij. Maar eerst moesten de cadeaus uitgepakt (nogmaals veel dank voor de geweldige Rainbow Loomset, portemonnee en MP3-speler!), de cakes opgegeten en het verjaarslied gezongen worden! Tot onze grote vreugde scheen de zon en konden we droog inschepen. Dat ging natuurlijk wel gepaard met het nodige gegil en gegiechel, want zo'n kano wiebelt behoorlijk! Het peddelniveau per boot scheelde nogal, maar de pret was er niet minder om. Ná de tocht was in elk geval iedereen behoorlijk nat gespetterd. Dus gauw omkleden en op weg naar de paardjes, voor een ritje. Ieder mocht ook een wit baby-geitje de fles geven. De "oh & ah's" waren niet van de lucht bij zoveel schattigs!

Nadat alle negen dames waren vertrokken, togen wij naar huis met onze 'China-familie' die speciaal voor M's feestje was overgekomen. Daar deden we het Italiaanse buffet van het 'grote mensen-feestje' nog eens dunnetjes over en praatten we met opa erbij na over het geslaagde feestje. L en S. speelden heerlijk met de legostenen en M sloeg gelijk aan het loomen met L.

's Avonds kon M nog steeds niet slapen van de spanning voor 'de grote dag'. Dat is al sinds haar babytijd zo, dus we vermoeden dat dat ook nog wel even zo blijft. Ze had ons al gewaarschuwd dat ze ons stipt om 7.00 uur zou wekken, zodat ze voldoende tijd zou hebben om haar cadeaus uit te pakken. En inderdaad: ze had voldoende tijd om haar boekenkastje, bureaustoelen, oorbellen en Frozen-dvd te inspecteren! Natuurlijk moest ze wel op tijd op school zijn. Papa en mama waren allebei de hele dag vrij en togen snel naar de HEMA, waar we vier grote appelkruimeltaarten hadden besteld. De kinderen uit M's klas kregen elk een punt in een vrolijk servet en hebben gesmuld!

M mocht een paar vriendinnen mee naar huis nemen voor een snelle lunch, die we in de tuin onder de parasol hebben opgepeuzeld. Om 16.00 uur kwam buurmeisje A. langs en opa op de thee. Hij bracht een vurig gewenste haarstijltang mee. We vertrokken snel naar (alweer!) het strand om daar te gaan bbq'en. Toevallig was de restaurantmanager ook die dag jarig en maakte veel werk van M's toetje: een enorme schaal met ijs voor ons allemaal, met sterretjes en 'gefeliciteerd' geschreven in chocolade - enig! De meisjes maakten als dank een loom-sleutelhanger en kleurden een felicitatiekaartje voor hem. De zon zakte stralend in de diepblauwe zee en zelfs op de terugweg was het nog 22 graden!

Wat een heerlijke feestdag - we gaan nog eens lekker nagenieten van alle post, lieve woorden en gezelligheid in het komende weekend. Dat wordt voor de dames een R.U.S.T.I.G. weekend, want daar zijn we na alle opwindende feestelijkheden van de afgelopen maand wel aan toe!

Geen opmerkingen: