dinsdag 15 juli 2014

Gezinsfeest AVRD


Leden van de Adoptie Vereniging de Rode Draad (AVRD) kunnen op zondag 7 september 2014 de vereniging feestelijk uitluiden. Tien jaar lang heeft AVRD als gezelligheids- en belangenvereniging voor (aspirant)adoptieouders uit China & Taiwan diverse activiteiten georganiseerd.

De Vereniging wordt na dit feest 'slapend' in stand gehouden, want "We zien als bestuur dat de informatiebehoefte en de fase waarin de meeste gezinnen zich bevinden, is veranderd. Er is via het wereldwijde web nu veel meer opengelegd aan informatie. Iedereen kan nu zelf zijn weg daarin vinden. Met de opgroeiende kinderen is de tijdsbesteding van de leden anders en is er minder animo en ruimte om te helpen bij bijeenkomsten of verenigingsactiviteiten. Zo is het bestuur al enkele jaren incompleet en hebben we geen opvolging kunnen vinden." Het feest is bedoeld om de successen van de AVRD te vieren en een periode af te sluiten.

Lezing LuLu Wang
Samen met het Stichting Chinees Onderwijs in Nederland is een gevarieerd programma samengesteld met vijf workshops en een lezing van Lulu Wang. Voor wie haar nog niet kent …. Lulu Wang is een van oorsprong Chinese schrijfster, die sinds 1986 in Nederland woont. In 1997 brak zij door met haar boek Het Lelietheater. Ze is inmiddels ook bekend van bijdragen op televisie. Zo maakte ze bijvoorbeeld een reisprogramma, waarin ze per aflevering met een gast een bijzondere plek in China bezoekt. Lulu Wang zal op 7 september ook signeren!

Workshops
De vijf workshops hebben allen een duidelijke link met China: boekenlegger maken, dumplings maken, Chinees schaken, Chinese knipsel maken en Chineese dansen. De workshops worden verzorgd door ervaren leerkrachten en er is ruimte om aan alle vijf de workshops deel te nemen. De activiteiten zijn voor volwassenen en kinderen!

Waar en wanneerDe gezinsdag wordt gehouden op zondag 7 september 2014 van 11.00 tot circa 16.30 uur in restaurant/hotel Shanghai in Delft, Kleveringweg 11, 2616 LZ, Delft. De routebeschrijving staat op de website van het hotel. Een Chinese feestdag zonder eten is natuurlijk niet compleet. Als lunch zal er daarom een heerlijk Chinees buffet klaarstaan in het restaurant.

Aanmelden en betaling
Het gezinsfeest is toegankelijk voor leden van de AVRD. Vooraf aanmelden tot 25 augustus 2014 via penningmeester@avrd.nl. De bijdrage aan de kosten van het gezinsfeest is 10 euro per deelnemer, dit is inclusief lunch en twee drankjes. De overige consumpties zijn voor eigen rekening. Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan. Kinderen tot 6 jaar gratis.

De betaling, na aanmelding, s.v.p. op rekening NL42 RABO 0108825248 t.n.v. AVRD te Zeist met vermelding van uw emailadres of lidmaatschapsnummer/gebruikersnaam. Omdat het bancair systeem het @teken niet kan verwerken, vervangt u dit door spatie > at.

Geen opmerkingen: