maandag 21 juli 2014

Familierecept XI - Zomermenu


Je hebt nu het vakantie is vast ook niet zoveel zin om lang in de keuken te staan. Daarom een zomers menuutje voor warme avonden. Vooraf kun je een lichte bouillon serveren, eenvoudig van een tablet of zelf getrokken. Voor het hoofdmenu & toetje voor vier personen haal je het volgende:

Ingredienten
Maaslander kaasschnitzels (vegetarisch)
1 zakje tortellini met kaas
1 struik bleekselderij
1 komkommer
1/4 zakje rozijnen
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereiding
Kook water in een pan met een snufje zout. Strooi de tortellini in het water zodra het kookt en laat dit circa 15 minuten op een zacht vuurtje garen. Snijd intussen de onderkant van de struik bleekselderij en verwijder de bovenzijde en het blad. Was de stengels met koud water. Snijd de stengels in stukjes van circa 1 cm. Schil de komkommer en snijd deze door de lengte. Snij de helften vervolgens ook in blokjes van circa 1 cm. Kook wat water en wel daarin de rozijnen gedurende 10 minuten. Spoel ze daarna goed af. Klop in een slakom een dressing van de olijfolie, het sap van de uitgeperste citroen, zout en peper naar smaak. Schep de bleekselderij, komkommer en rozijnen dooreen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en verwarm op een laag vuur de kaasschnitzels. Giet de tortellini af en schud de deegkussentjes om.

Schep op ieder bord een schnitzel, wat tortellini en salade.

Ingredienten toetje (een variant op chocoladefondue)
1 doos aardbeien
1 doos kersen
1 door witte druiven zonder pit
2 nectarines
1 (hotel)cake
1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag) of 1/2 liter volle vanillevla
slagroom (evt. uit een spuitbus)

Bereiding
Was het fruit uit de dozen en verwijder desteeltjes en kroontjes. Was de nectarines en snijd deze in stukjes. Schik het fruit op een platte schaal. Snijd dobbelsteentjes van de cake en voeg deze toe aan de schaal. Open het blikje gecondenseerde melk of het pak vanillevla en schenk dit in een kommetje met dikke bodem. Plaats het kommetje op een theelicht en roer voorzichtig door. Prik met fonduevorken telkens een stukje fruit of cake vast en doop dit in de dikke, zoete melk of vanillevla!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: