donderdag 24 juli 2014

Speeltuinonderzoek


L is werkelijk dol op speeltuinen. Dat was al zo toen we haar kregen in Guangzhou en dat is nog steeds zo. Of het nou het speeltuintje bij ons achter in de straat is, de speeltoestellen op het schoolplein of het echte werk in een speeltuin. De glijbaan en schommels blijven favoriet, maar alles waarop je kunt klimmeren en klauteren, zoals zij het noemt is al prima! Ze durft ook bijna overal op en in. Ze maakt met gemak een buikzwaai op het zwaaistang van school, klimt boven op het klimrek of staat schommelend naar ons te zwaaien.

Bij ons in de buurt zijn twee echte speeltuinen. Een wat oudere, maar wel overzichtelijk terrein. Het is er heel gemoedelijk en de ouders zitten op het gras.Er is een ondiep 'zwembadje' en een enorme zandbak. We hebben dan ook afgesproken met de moeder van vriendje T. om daar eens een lekkere middag door te brengen deze vakantie. De andere speeltuin is nieuwer en ultraveilig. Grote attractie daar is het 'waterpark' , waar ze door tunnels met water en zand kunnen kruipen. En smerig dat ze daar worden! Geeft niks, dat is ook gezond!

Grote zus M is de beroerdste niet en gaat gewillig mee - want ook al is zij nu elf jaar, ze vindt het stiekem nog best leuk om onbekommerd te spelen. En dat kan ook zo fijn als je nog een kleine zus van zes hebt! Zolang er voor haar maar een middagje shoppen tegenover staat, vindt zij het prima. Wordt allemaal voor gezorgd, lieve meiden van ons!

Geen opmerkingen: