zaterdag 12 juli 2014

"Schuitje varen, theetje drinken ...



... varen we naar de Overtoom." Nou we hebben vandaag niet op de Overtoom gevaren, maar wel op het Braassemermeer. Op de nieuwe boot van J. & B., die we kennen uit ons plaatselijke China-adoptiegroep. Nou ja boot, .... zeg maar rustig Jacht!

J. & B. zijn echte watersportliefhebbers en varen de hele zomer (ook in de weekenden) met de kinderen door Nederland. Wij waren natuurlijk erg nieuwsgierig naar hun nieuwe aanwinst en zo kwam het dat we werden uitgenodigd voor een 'boat warming party'! Samen met nog drie andere gezinnen scheepten we aan het begin van de middag in.

We hebben ons heerlijk laten vervoeren met het luxe, zeewaardige jacht. Wat is dat toch knus, zo'n huis op zee! Alle kinderen waren ook mee en dankzij het mooie weer konden zij lekker zwemmen. Wij zaten ondertussen vorstelijk met hapjes en drankjes op het dek. Helaas kon onze M niet mee, want zij had een kinderfeestje. Maar zij heeft het ook erg leuk gehad met een speurtocht en kaarsen maken!

Toch blijft het jammer, want zij is ook dol op alles in en om het water. Maar goed, we zijn het afgelopen voorjaar ruimschoots aan onze trekken gekomen met de verjaarsfeestjes op een cruiseschip (opa), rondvaartboot (oom R.), dobberen op luchtmatrassen in Zeeland (Hebbesdag L) en peddelen in kano's (M's verjaardag). En wellicht had zij anders weer net een oorontsteking opgelopen in het open water!

Geen opmerkingen: