woensdag 9 juli 2014

Wandeltochtje


Omdat M donderdag jarig was, hadden A en Y vrij genomen. Maar die werkuren moest Y vrijdag wel weer inhalen. Diezelfde vrijdag mocht L naar een muziekles in het cultureel centrum, had M tennisles en een afspraak met de oogarts. Niet voor niets, want haar ogen zijn weer achteruit gegaan. Dat wordt een nieuwe bril uitzoeken. Ook Y is aan de beurt, maar dan met een varifocus-bril voor veraf èn dichtbij. Maar dat uitzoeken doen we op ons gemak in de zomervakantie, want nu hebben we even geen fut.

Je kunt merken dat het einde van het schooljaar nadert, want we zijn moe. Moe van het feesten en spelen, van het werken op kantoor en school en van de volle agenda's en verplichtingen. De komende twee weken gaan we toch nog even door met werken, leren, sporten en feesten: er staan nog twee verjaardagen in de planning, een bezoek aan de tandarts, een kinderpartijtje, logeerafspraak en boottocht, een avond op school en een paar verre tripjes voor kantoor. We hadden daarom maar een rustig weekend ingelast.

Zaterdag sliepen we uit en dronken koffie met elkaar in pyjama. De meisjes speelden in en om het huis met buurmeisje A. Ze probeerden samen de stijltang uit, maakten nòg een loom-armbandje, lakten wat nagels, deden een spelletje en rommelden gewoon lekker maar wat aan. A zette het boekenkastje van M in elkaar, Y de stoelen achter haar bureau en alle verjaarscadeaus op een geschikt plekje in haar kamer. Het wordt opeens al echt een tienerruimte! Y maakte en passant het aquarium schoon, ruimde op, knipte opa's haren en bakte pompoenpannenkoeken. A moest nog wel even werken, maar was op tijd thuis om gezamenlijk naar M's verjaarsfilm Frozen (wat een leuke film!) te kijken. 's Avonds keek hij ook nog gezellig samen met opa naar de zenuwslopende voetbalwedstrijd Nederland-Costa Rica. Voordat hij in bed lag, was het alweer láát!

Te laat eigenlijk, want zondagochtend liep de wekker heel vroeg af. Hij had afgesproken om met wandelvriend E. de Drimmelense tocht (van 30 km!) te lopen. Gewapend met bidons, energierepen en goede schoenen hebben ze genoten van de natuur in de Biesbosch. Gebruind, voldaan en 2.200 kilocalorieën lichter kwam hij rond 17.00 uur weer thuis. Toen kwamen de drie dames ook net binnen van L's zwemles en wat zondagse boodschappen.

Niks bijzonders dus en toch zo bijzonder. Een relaxed familieweekend met voor ieder voldoende rust en ruimte om bij te tanken - heerlijk!

Geen opmerkingen: