woensdag 22 oktober 2014

Herfstvakantie 2014


Inmiddels zijn we alweer over de helft van onze herfstvakantieweek heen. Hoogste tijd om wat van onze activiteiten te melden. Onze gebruikelijke vakantiekalender ziet er ditmaal anders uit. Want we hadden al eerder besloten vooral bij te tanken deze vakantie. Dus de ene dag een uitstapje/afspraak en de andere dag een leeg vakje. Zo kunnen we op de dag zelf beslissen wat we willen doen en waar we zin en fut in hebben! Tot nu toe bevalt dat heel goed en is er volop ruimte om spelletjes te doen (L), modeblogs te raadplegen (M), uit te slapen en wat huishoudelijke klusjes weg te werken (A+Y).

Vrijdagmiddag had onze L - als onderbouwleerling - al vrij. Samen met vriendinnetje R. verkleedde ze zich als prinses en voerde Streepje, ons logeerkonijn dat net werd gebracht met hok en al. Streepje is een 'je weet wel-konijn' en blijft de hele week bij ons in de tuin staan, maar daarover later meer!
De tennis-, musical- en zwemlessen gingen dit weekend nog gewoon door, dus leek het eerst nog een 'normaal' weekend. Vrijdagavond kroop M lekker samen met mama onder een dekentje op de bank en keek tot het einde mee naar de Voice of Holland. Zondagavond herhaalde dit ritueel zich, maar nu in gezelschap van L en opa voor Heel Holland Bakt.

Zaterdagochtend haalde A zijn zus J. al vroeg van de trein voor een middagje chillen op het strand. Het weer was ronduit fantastisch en we hebben zelfs heerlijk in het zand kunnen zitten en spelen! J. mocht vooraf kiezen wat ze wilde eten en koos de kerstomatentaart en het pavlova-toetje.
Maandagmiddag stonden er diverse sportiviteiten op het menu: een volleybalwedstrijd voor M en papa (als coach) en zwemmen voor L, mama en opa. Rozig vertrokken we 's avonds allemaal op tijd naar bed.

Dinsdag speelden de dames met hun beide buurmeisjes en op tijd vertrokken we naar opa om bitterballetjes te gaan eten. Na een spelletje Mikado lagen we er allemaal op tijd weer in, maar sliepen onrustig door de hevige storm en onweer. 's Ochtends keken we naar buiten en tot onze grote schrik was het konijnenhok omgewaaid - met Streepje er in! Het hok stond wagenwijd open in de stromende regen. Waar was Streepje gebleven? M vroeg zich al bezorgd af hoe we dit ooit aan de baasjes van Streepje moesten vertellen ...  A - daadkrachtig als altijd - stormde naar buiten en vond het konijn onder de tuintafel terug. Hij lokte hem met brokjes en kon hem veilig en wel weer in zijn hok zetten. Gelukkig!

Na alle consternatie vertrokken we naar de stad om de wintergarderobes voor de meisjes in te slaan. Eerst uitgebreid geluncht in een overvolle V&D en op pad. Nou, we zijn geslaagd hoor! Morgen mag M nog een dag genieten van shoppen, want ze is uitgenodigd om met buurmeisje A. en haar ouders mee te gaan naar een outlet store. Aansluitend komt A. bij ons logeren. Vrijdag komen vrienden bij ons gourmetten. Zaterdag is L de hele middag onder de pannen op een verjaarspartijtje - ze gaat naar de film van Dummy de Mummy. Als dat maar goed gaat, want L is niet zo'n held (net als mama)! Als L aan het feesten is, fietsen papa, mama en M naar een theeschenkerij met landwinkel op een boomgaard. Even lekker doorwaaien! Zondagmiddag gaan we varen in een overdekte boot met opa en dan zit ons relaxweekje er helaas al weer op!

Geen opmerkingen: