zaterdag 25 oktober 2014

Winteroutfits


Nog even over onze shopmiddag. We vertelden al eerder dat M een echte modefan is. Ze kan zich uitstekend vermaken met het bekijken van modeblogs/-vlogs, reclamefolders of haar eigen kleding- of nagellakvoorraden. En niet te vergeten met mama's hooggehakte schoenen. Die zijzelf overigens bijna niet meer kan dragen, vanwege artrose in haar tenen .... zucht.

Anyhow, voordat we gingen shoppen, had M al helemaal uitgezocht wat ze wilde passen: enkellaarsjes hier, winterjas daar, lang vest zus en legging daar. Kleine zus en mama hobbelden gedwee mee en droegen de verschillende maten en kleuren naar het pashokje. Gelukkig kregen we dit keer wel genoeg tijd om te lunchen en thee te drinken!

Mama mijmerde nog even gelukzalig na over een eerdere opmerking van een schoolmoeder met non-shopaholic zonen. Die moeder zwijmelde helemaal bij het horen van onze geplande shopmiddag: "Dus jij gaat gezellig winkelen met je dochters ....". Maar M verstoorde meteen ruw het romantische plaatje door aan te kondigen: "Binnenkort ga ik natuurlijk wel met mijn vriendinnen shoppen!"

Zonder gekheid, het was een supergezellige middag en we zijn ook nog helemaal droog gebleven omdat we naar een overdekt winkelcentrum zijn gegaan. De dames zijn echt hard gegroeid en hebben elk nieuwe schoenen, een herfst- en winterjas, twee lange broeken, twee vestjes en blouses gescoord. Daarbij voor M nog twee shirts en voor L een joggingpak. Hopelijk kunnen ze daarmee weer even vooruit!

Aansluitend hebben we de kasten van de meisjes onderhanden genomen. De zomerkleren die niet meer passen naar de kledinginzameling gebracht of naar zolder voor een eventuele tweede ronde. De winterkleding van vorig seizoen (en van vijf jaar geleden) geselecteerd. Het resultaat: twee keurig opgeruimde kasten met stapeltjes voor t-shirts met korte en lange mouwen, truien, sportkleding en leggings. In het hanggedeelte de broeken, rokken met blouses en vesten op kleur. YESSSS! Voor zo lang als het duurt, tenminste ...

Geen opmerkingen: