zaterdag 4 oktober 2014

Nieuws uit China


Lijkt het nou zo omdat wij extra geinteresseerd zijn in alles wat met China te maken heeft, of komt China echt vaker in het nieuws? Dat nieuws wordt meestal gedomineerd door ernstige zaken uit het enorme land waar altijd wel iets gebeurt: een opleving van de knokkelkoorts in Guangdong (Kanton), de onlusten in Hongkong, de hevige regenval in het zuiden van China, het mogelijke watertekort in midden (vanwege een kanaal richting Peking) en mislukte oogsten. En het noodlot treft altijd de onschuldige mensen en kinderen het hardst.

Tegelijkertijd vierde China deze week feest. Op 1 oktober wordt elk jaar de oprichting van de Volksrepubliek China in 1949 herdacht en is iedereen vrij. Maar ja, goed nieuws is geen nieuws in de ogen van vele media, dus daarover hoorden we verder niets.

Hoe wij dit allemaal weten? We volgen de websites als Geledraak.nl, en chinadaily.com en zijn geabonneerd op China Nu. We lezen boeken over het China van vroeger, het China van nu en de mogelijke toekomst. Alles uit interesse voor het land dat ons onze prachtige dochters schonk!

Als je zin hebt om meer te weten over Chinese adopties, kun je maandagavond 6 oktober a.s.19.00 uur terecht bij Karrewiet Plus, van het Belgische Ketnet.

Geen opmerkingen: