zondag 9 februari 2014

Leuke uitspraken


We zitten aan 's avonds aan tafel en praten over de voorbije dag. L vertelt dat ze iets nieuws heeft geleerd. "Mama, weet jij wat dit is?", vraagt ze. Ze steekt twee vingers in een V-teken omhoog. Y antwoordt: "Ja, ik weet het, dat zijn Chinese konijnenoortjes!" "Nee hoor," giert L "het betekent P.I.E.S!" Verbaasd schieten onze wenkbrauwen omhoog. Totdat Y het snapt: "Oh, je bedoelt P.E.A.C.E."

Vorige week schreef ze al in onze agenda's: M kookt + familiefilm. Deze cryptische belofte werd gisteravond ingelost. M duikelde in het Diddl-Kaasblad een recept voor hamburgers op. Selecteerde na democratisch overleg de film Sneeuwwitje. Ging met A en L naar de winkel. Deed - met haar zusje - met haar eigen kinderwinkelwagen haar eigen boodschappen. Dekte om 18.00 uur het tafeltje vóór de tv. Deed verder heel geheimzinnig in de keuken.
Het resultaat mocht er zijn: ze toverde hamburgers met een gezichtje en patatjes uit de oven. Niet op een 'pistachebroodje' (pistoletje), maar op een zacht wit bolletje. Ze sloot het feestmaal af met haar favoriete bosvruchten-sorbetijs en voor ons cappuccino. "Cuppucino", zoals zij het heel toepasselijk noemt. 

Aansluitend kijken we dus naar Sneeuwwitje. We zitten gevieren op een bank, want deze film is voor boven de zes jaar en bevat best enge gedeelten. Bij het scène waarin de boze heks/koningin met donder en bliksem van de rots valt, merkt L droogjes op: "Dat is niet zo handig om daar te gaan staan, hè".
Ze liet ons vorige week ook al versteld staan tijdens CNY. Waar M nog steeds niet echt gecharmeerd is van de draken en duizendklappers, aait L de drakenvacht en juicht bij de laatste oorverdovende knal! 

Geen opmerkingen: