maandag 3 februari 2014

Happy Chinese New Year II


Nog even over Chinese New Year. Het is haast traditie te noemen dat de CCCWA een batch stuurt, voordat het hele land gaat feestvieren. Te vergelijken met een kerstcadeautje. Ook dit jaar verscheen er op 27 januari nog een batch. Met helaas maar een extra gematchte dag: tot en met 22 november 2006. Maar goed, elke dag is er een zullen we maar zeggen!

Terug naar Nederland. Hoewel we al jaren hetzelfde rondje lopen in Den Haag, was het ook dit jaar weer super! Het was er minder druk dan andere jaren en het weer was prima, ondanks de voorspelde buien. Onze buren genoten ook: van het Chinese eten met stokjes vanaf de draaischijf, van de Drakendans en de duizendklapper, van de hong bao's en fortune cookies. Nieuw dit jaar was dat de Bijenkorf deelde in de festiviteiten. De etalages hingen vol met Chinese tekens & rode lampionnen. De dochters van Y's oud-college K. traden er op met de Guzheng, een traditioneel Chinees snaarinstrument. Tijdens dit optreden kwamen we onze vrienden A&E met hun dochter tegen. M liep haar klasgenootje nog tegen het lijf die een Kung fu-demonstratie verzorgde. Aan het eind van de dag waren we dus met z'n veertienen! En dat allemaal door onze Chinese dochters - heerlijk!

Er dansten verder ook nog steltenlopers in Chinese kleding op de parterre van de Bijenkorf. Je kon er je naam laten kalligraferen, er werden hong bao's met geluksmuntjes erin uitgedeeld en zelfs fortune cookies. In deze koekjes zat echter geen wens, maar een kortingsbon op sieraden. Of, als je geluk had, een waardebon voor een diamanten ring! En laat onze L nou net zo'n koekje krijgen! Ze heeft, zoals het vijfjarige meisjes betaamt, een mooie rose ring uitgekozen.

Voor onze L was het sowieso een bijzondere CNY. In januari besloten we contact te zoeken met Blessed Kids. Deze organisatie verzorgt allerlei diensten voor (aspirant) adoptieouders. Van care packages tot informatieverzoeken. Via haar stuurden we zowel F als L al voor onze ontmoeting een pandabeer, knuffeldekentje en lekkers. Omdat L nog vaak aan China denkt - en met name aan haar nanny - leek het ons een leuk idee om haar tehuis & nanny te verrassen. Met een CNY-taart, een aantal foto's en een zelfgemaakte tekening van L, een brief en een aan ons zelf geadresseerde envelop. We hebben bericht ontvangen dat het pakket goed is aangekomen en nu maar hopen dat er een reactie komt! M wilde een dergelijke actie helemaal niet. Haar tehuis is inmiddels naar een andere locatie verplaatst en zoals ze zelf zegt: "ik heb er maar heel kort gewoond en er nauwelijks herinneringen aan." Ook prima hoor, meisje!

Geen opmerkingen: