zaterdag 15 februari 2014

Valentijnsdag


Het is maar goed dat wij vaak 'vooruit' boodschappen doen. Zo had Y al eerder wat aardigheidjes voor Valentijnsdag ingeslagen. En ook voor Juffendag al wat geknutseld. Want donderdag voelde ze zich op het werk al niet zo lekker en 's nachts al helemaal niet! Long story short: ze ligt nu ziek in bed met (buik)griep. Het schijnt te heersen, dus ze is niet de enige!

De rest van ons gezin was gelukkig wel op de been. L vertrok vrijdagochtend stralend als Doornroosje naar het Juffenfeest op school, waar ze ... tja, wat heeft ze er eigenlijk gedaan? Het is niet zo duidelijk geworden, maar ze heeft het leuk gehad en dat telt. M trad 's ochtends met twee vriendinnen op voor haar klas. In een strakke outfit, die ze tijdens de lunchpauze razendsnel verwisselde voor een schaatstenue. De hele klas was door de juffen uitgenodigd om te gaan schaatsen. Y zou ook een aantal kinderen heen en weer rijden, maar gelukkig kon A dit van haar overnemen. Om vier uur was iedereen weer thuis, inclusief een luid protesterende L. Zij wilde afspreken met een klasgenootje, maar wij vonden het genoeg voor die week. Woensdag een kinderpartijtje, donderdag een speelafspraak, vrijdag Juffenfeest, zondag een verjaarsfeestje, etc. Voor M gold dit niet, want zij had nog een uurtje tennisles tegoed. Dus weer een stapel kleren (op de grond, zucht) en gaan! Zelfs onze actieve oudste was na deze enerverende dag moe en ging op tijd en zonder morren slapen.

Tijdens het avondeten was er dus pas rust en aandacht voor Valentijnsdag (tja, wij vieren nu eenmaal alles!). Wij geven elkaar altijd een kaart met een persoonlijke tekst. Voor M was er daarnaast een makeup-spiegeltje, voor L een keukenschortje; voor A een 'roomdeo' van Rituals en voor Y rode rozen!

Geen opmerkingen: