donderdag 27 februari 2014

Voorjaarsvakantie 2014


Inmiddels zijn we alweer over de helft van onze voorjaarsvakantie heen. Ondanks onze hoest (L), verkoudheid (M) en algehele slapheid (Y) hebben we leuke dingen kunnen ondernemen. Tot onze verbazing is de voorjaarsvakantie dit jaar wel heel erg verspreid - sommige plaatsen hadden vorige week vrij, in het zuiden volgende week en wij dus deze week.

Enfin, het is wel lekker rustig op de weg zo. En dat is handig, want gisterochtend reden we tijdens de normale ochtendspits naar Schiphol. Opa kwam een uur eerder aan uit Aruba! Gebruind, enthousiast en vol verhalen kwam hij weer thuis. Daar dronken we koffie met gebak, nadat we een dag eerder zijn huis met bloemen en boodschappen hadden gevuld en de thermostaat een paar graden hoger hadden gedraaid. We zijn heel blij dat hij weer heelhuids thuis is, want een maand is best lang!

Dinsdag zijn we gevieren naar de bioscoop geweest. Het plan was dat mama en L naar Het Dierenhotel van K3 zouden gaan en papa en M tegelijkertijd èn in dezelfde bioscoop naar Frozen of Mees Kees. Deze laatste film bleek echter pas later die middag te draaien en Frozen was er alleen maar in 3D. M wordt daar altijd heel misselijk van, dus zaten we uiteindelijk allevier bij K3. En eerlijk is eerlijk, het was een hartstikke leuke film!

Vandaag hebben we geshopt. Hoogtepuntje: M heeft ons op een ijsje getrakteerd! De meisjes logeren elke avond bij elkaar op de kamer, op voorwaarde dat ze op een redelijke tijd gaan slapen. Dat lukt en ze hebben het toch zo gezellig samen met hun talrijke knuffels. Verder fietsen we naar bibliotheek en markt en eten op tijdstippen dat we zin hebben - echt vakantie dus.

Morgen mag M met vriendinnetje S. helpen op de kinderboerderij in het bos (pony's borstelen, kippenpoep scheppen en rondjes lopen met de ezels). 's Middags hebben we een verjaarsfeestje en zaterdag een spelletjesmiddag bij vrienden. We nemen Pictionary en Twister mee en zij hebben de sjoelbak klaarstaan. We blijven er ook gezellig lasagne eten. Tussendoor komen buren nog een kopje koffie drinken met hun kinderen en schuiven Y's nichtje en opa aan voor een kopje thee. Zondag gaan we met opa brunchen in een restaurant mèt speeltuin, dus daar komt L weer helemaal aan haar trekken! Daarna begint toch echt het gewone leven weer, met verplichtingen op werk en school en vooral, weer gewoon vroeg opstaan en op tijd naar bed!

Geen opmerkingen: