vrijdag 21 februari 2014

Musical!


Na maandenlange voorbereidingen was het eergistermiddag zover: M's optreden! Ze mocht meedoen in twee acts: Grease en Belle & het Beest. Het was even haasten, want op woensdagen heeft ze tot 12.30 uur school (lees: gym). Dus gauw samen eten met vriendinnetje S., die ook op musicalles zit en diezelfde middag zou optreden met Annie. Zwarte basis outfit aan, jurkje, panty (!), dansschoenen, makeup (!), handtasje, eten, drinken, lekkers om uit te delen en iets om mee te spelen tijdens de lange wachttijden mee- ze vertrok met twee grote tassen vol!

Papa en L zouden naar de eerste voorstelling gaan. Die duurde twee volle uren lang, zonder pauze. Op het moment suprême - M's optreden - moest L natuurlijk nèt plassen. Gelukkig bood een bevriende moeder aan om de honneurs waar te nemen, zodat papa M kon zien en horen! Mama ging naar de tweede voorstelling. Oorspronkelijk zou zij er de hele middag bij zijn, als hulpouder. Maar helaas ging dat feest vanwege haar griep niet door. Met hangen en wurgen heeft zij het optreden van haar oudste gezien en de overige negen niet. Heel jammer, maar toen lag zij alweer lekker in bed.

Maar het was desondanks weer genieten! Die blijde en vaak nog zo onzekere snuitjes. Die soms nog zulke jonge, bolle kinderwangetjes in - sorry - vaak zulke vreselijke kostuums. De af en toe bizarre keuze voor de liedjes en de heerlijke warme sfeer in het ‘wachtlokaal’. Vriendinnetje D. die M tijdens de lessen heeft ontmoet en ook uit China is geadopteerd. Het nerveuze gedoe in de gangen en dan toch maar weer het lef om op dat podium gaan staan! Na afloop deelde M aan haar groepsgenootjes rode rozen uit, zoals het echte diva's betaamt. Op naar juni, waar de uitvoering van Mathilde op het programma staat. 

Geen opmerkingen: