zaterdag 2 augustus 2014

File - or not


Wij zijn in de prettige omstandigheden dat we geen buitenschoolse of vakantie-opvang voor onze dochters nodig hebben. A kan zijn werktijden - als zelfstandig ondernemer - zelf indelen en Y heeft gelukkig voldoende verlof- en ADV-dagen. Maar natuurlijk moet er ook in deze periode wel af en toe gewerkt worden door een van beiden.

Y forenst normaal gesproken en zit menig uurtje in de auto. Of beter gezegd, vast in de file. Dat is een gegeven en ze denkt er verder eigenlijk nooit zoveel over na. Tot eergisteren dan. Want nu Nederland met vakantie is, is het toch zo heerlijk rustig op de weg! Ze is nu binnen het kwartier uit en thuis, kan 's ochtends een half uur later opstaan en is 's avonds een half uur eerder thuis. Een heel uur tijdwinst per dag!!! Wat dat op jaarbasis betekent, wil ze niet eens over nadenken!

Ook op kantoor is het flink rustiger. De 'flex'-werkplekken blijven grotendeels leeg, terwijl daar anders nog net niet om gevochten wordt. Reden om een grootscheepse intern verhuizing op touw te zetten. Er moet worden opgeruimd, uitgezocht en weggegooid. De rest moet worden ge'filed', al dan niet digitaal. Maar waar laat je dat als je alleen nog maar een locker hebt van een 1 x 0,4 x 0,4 meter?

De verleiding is groot om een grote tas met 'nog uit te zoeken' kantoorspullen achter in de auto te zetten. Maar nee, toch maar niet. Want om nu tijdens een fileloze periode een file in de auto te laten ontstaan ....

Geen opmerkingen: