vrijdag 8 augustus 2014

Zomervakantie 2014 - II


Waar waren we gebleven met onze zomervakantie-update? Oh ja, bij onze terugkeer uit Duitsland. Op advies van opa en papa keerden we vrijdagavond terug, zodat mama nog een weekendje vrij had voordat zij weer aan het werk moest. Tot onze grote vreugde was het heerlijk weer en konden we naar buiten.

Zaterdag ruimden we daarom snel onze bagage op, draaiden diverse wassen en kwamen in het ritme van een vakantie in en om het huis. 's Middags togen we naar de stad, want er moest nog een cadeautje voor L's vriendinnetje R. worden gekocht. Zondagmiddag mochten L en een paar klasgenootjes mee disco bowlen voor R.'s zesde verjaardag. Moe, maar voldaan kwamen ze weer thuis. Maar niet voor lang, want L ging meteen weer buiten spelen met klein buurmeisje A. Ze bakten zandtaarten, fietsten rondjes en zochten schatten (= steentjes). M en groot buurmeisje A. sloten zich bij de kleuters aan en gaven 'les' in basketballen, stoepkrijten en koprol draaien aan het nieuwe klimrek in het buurtspeeltuintje. De meiden vinden het heerlijk om buiten te spelen en lopen in-en-uit bij elkaar. Bij de een eten ze een tosti, bij de ander drinken ze limonade. Dan komen ze een snoepje of ijsje halen en dan weer 'iets belangrijks' mededelen. Ze hebben alle tijd en mogelijkheden om te doen waar ze zin in hebben en oh, wat genieten ze daarvan!

Op mama's werkdagen verliepen de zomerse dagen daarmee verder rustig en prettig. Papa nam hen op de fiets mee naar de stad voor wat uitverkoopjes (bikini, strandjurkje, schoolspullen) en ging met de dames lunchen. Ze startten 's ochtends rustig op met een filmpje op de DVD voor L (Mega Mindy en Frozen) en op de Ipod voor M (armbandjes maken en songteksten zoeken).

Op woensdag werkte Y niet. Zij vertrok met de vier (buur)meisjes voor een fietstochtje naar het winkelcentrum. De 'groten' verdwenen in de drogist (met nagellak en oorbellen) en boekhandel (voor Topmodel en schoolspullen). De 'kleintjes' hielpen Y met boodschappen doen - elk kreeg evenveel spullen in het mini-karretje. 's Avonds kwam I., mama's vriendin, bij ons eten. Dat is altijd heel gezellig, want ze is dol op onze meisjes en zij op haar. A stak de vuurkorf aan en zo genoten we van alweer een heerlijke zomerse avond.

Donderdag kwamen opa en groot buurmeisje A. bij ons barbecuen en op vrijdag logeerde China-nichtje L. bij ons. L. woont tijdelijk met haar ouders in Oman, dus zien we haar minder vaak dan voorheen. Omdat L. daarom niet op M's kinderfeestje kon komen, besloten we het kanofestijn te herhalen. L.'s zusje (even oud als onze L!) en vader deden ook mee en zo hadden we weer een sportieve middag op het water! 's Avonds aten we pompoenpannenkoeken en fruitfondue (zie ook onze recepten) in de tuin en de meisjes genoten van de tijd in elkaars gezelschap. Ze speelden Monopoly, gingen Loomen, bakten een citroencake en speelden buiten. Toen L.'s vader haar kwam ophalen, dronken we weer heerlijk thee (met cake!) in de tuin.

Op zondag ging hun samenzijn verder, want toen mocht M bij L. logeren vanwege diens komende verjaardag in september! Ook zij vertrokken naar het water, waar ze gingen roeien. M leerde er vriendschapsarmbandjes maken van touw en keek naar de film Narnia in het Engels! Maandagochtend haalde papa een vermoeide, maar tevreden M weer op.

Ons grote buurmeisje A. is inmiddels op vakantie naar Hongarije. Maar nu is vriendinnetje S. is weer thuis uit Frankrijk. M en zij mochten gisteren op de kinderboerderij helpen bij de verzorging van de dieren. Ze stonken bij thuiskomst een uur in de wind, maar vonden het beiden erg leuk!

Vanmiddag stond er een uitstapje met mama's vriendin M., onze en haar dochters op het programma. We wilden gaan ezeltje rijden, jeu de boulen en bramen plukken, maar helaas gooide de regen roet in het eten. We hebben in plaats daarvan lekker geluncht in een restaurantje en uitgebreid plannen gemaakt voor het najaar: we willen met elkaar gaan taarten bakken en wol vilten.

Morgen gaat Y uitgebreid naar haar favoriete kapster en gaan we gevieren gezellig bitterballetjes eten bij opa in de tuin! Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: