maandag 11 augustus 2014

Tips voor zomeruitjes


Heb je nog zin om wat leuks te doen in deze zomer(vakantie)? Wij vinden het fijn om actief buiten bezig te zijn en aansluitend iets lekkers te gebruiken. Een paar van onze favoriete uitjes op een rij!
  • Fietsen op de hei (Drente)Het is bijna zover: de kleine struikjes staan bijna in hun rose/paarse bloei. Pak (of huur) een fiets en geniet van de Drentse heide. De fietsroute is gratis en als je geluk hebt, kom je zelfs de schaapskudde tegen.
  • Maïsdoolhof & Oogstfeest (Voorthuizen/Ermelo)
    Het Oogstfeest in Ermelo (U) is ook leuk! Op 16 augustus a.s. vindt het plaats. Combineer dit feest met een speurtocht door het Maïsdoolhof in Voorthuizen en je hebt een topdag!
  • Ontbijten op het strand (langs de gehele kust)Sta eens vroeg op, pak de fiets, auto of trein/tram en ga ontbijten op het strand! Neem een goed gevulde picknickmand mee of ontbijt luxe in een van de vele strandtenten langs onze Noord- en Zuid-Hollandse kust. Je geniet, zowel met mooi als met slecht weer! 
  • Aardbeienland (Horst)Het kan nog nèt voor het seizoen voorbij is: zelf aardbeien plukken in Aardbeienland, Horst (L). Alles in het park verwijst naar het thema aardbeien. Ga je naar het open veld mag je je eigen bakje volplukken. Past er niets meer in? Dan mag je ze meteen opeten! 
  • Zomerfair (Beesd)Van 20 t/m 24 augustus a.s. kun je terecht op de Zomerfair van Landgoed De Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd (N-B). De Zomerfair wordt voor de twintigste keer georganiseerd en de standhouders bieden (woon)accessoires, delicatessen, kleding, brocante, etc. aan.
  • Meehelpen op je kinderboerderij (lokaal)Natuurlijk ben jij ook al eens met je kind(eren) naar je lokale kinderboerderij gefietst. Maar tijdens deze zomer mogen kinderen op veel plaatsen zelf meehelpen. Paarden borstelen, kippen voeren, stro uitspreiden - ze vinden het geweldig!
  • Bootje en pannenkoeken (Bunnik)
    De 'locals' weten het allang: je kunt heerlijk in de tuin of op de veranda zitten bij Theehuis Rhijnauwen te Bunnik (U). Wandel, roei of rijd in de huifkar eens door het schitterende natuurgebied. Eet na afloop een pannenkoek en je uitje is geslaagd! 

Geen opmerkingen: