donderdag 14 augustus 2014

Knutsels


Je denkt misschien "knutselen of bakken zij nog weleens?". Eerlijk gezegd niet zoveel momenteel. Het is ook zulk lekker weer geweest! L is dol op tuinieren: in haar geval betekent dat zingend de tuinplanten water geven. Ze toont daarentegen maar weinig belangstelling voor de eerder gezaaide gewassen: pompoen, tomaat, maïs, aardbeien en bramen. Ook de kersen, appels, peren en pruimen die aan onze bomen groeien interesseren haar maar matig, behalve dan om op te eten.

L wil later bakker worden (of Mega Mindy, maar die kan geen koekjes bakken en dat is dan een probleem) en bakt dus graag. Ons laatste wapenfeit is een geglazuurde citroencake, maar die was zo snel op dat we bijna zijn vergeten dat we hem gemaakt hebben. Eens even denken. Ja, naast onze geknutselde traktaties voor de meisjes (papieren maskers van panda-, was- en honingberen) en verjaarskalenders hebben we toch nog een paar knutsels voor je!

Want tijdens het buiten spelen, kwamen we erachter dat onze en opa's lavendel uitgebloeid was. We knipten de gedroogde bloemetjes met steel en al en ritsten de paars/rose bolletjes er thuis af. Uit een leuk stofje knipten we vierkantjes, strooiden de bolletjes erin en dekten het geheel af met een flinke dot watten. Dichtvouwen, strik eromheen en klaar was het geurzakje! We hebben nu alle vijf ons eigen geurzakje in bed - het zou ook een goede nachtrust bevorderen.

Vooral L heeft die nachtrust nodig. Want na een heftige nachtmerrie in april dit jaar, vraagt ze elke avond of ze die nacht niet eng zal gaan dromen. De oplossing kwam van onze M, die ooit K3 een 'dromenvanger' van een metalen kledinghanger zag maken. Het hangertje wordt geheel omwikkeld met mooi gekleurde wol, met af een toe een (houten) kraal erin verwerkt. Ook schelpjes, steentjes of takjes omwikkel je losjes met (een andere kleur) wol en bevestig je met een knoopje aan het hangertje. L's dromenvanger hangt aan het haakje binnenin haar klamboe en reken maar dat zorgt dat deze elke avond vrij hangt!

M is (net zoals elk ander kind tot 12 jaar) helemaal in de ban van het loomen. Armbanden, pinguïns, cupcakes - ze tovert van alles uit de gekleurde elastiekjes. L bouwt liever hele stellages met Lego en Kapla en legt graag puzzels (100 stukjes vormen geen enkel probleem voor haar). Daarnaast gaat er heel veel tijd van ons vijven op aan UNO en het 'good old' Mens erger je niet! Met name opa is een gewild 'slachtoffer' van L, waarbij beiden fanatiek proberen als eerste allevier de pionnen in een hokje te krijgen. Papa en mama spelen ook op de Ipod: Farm heroes, Word feud en het Smurfendorp, we kunnen er geen genoeg van krijgen!

Kortom, we gaan heus wel weer knutselen en bakken als het blijft regenen. Maar als het mooi weer blijft hebben we het even druk met andere bezigheden!

Geen opmerkingen: