woensdag 19 augustus 2015

Chinanieuws


Wij zijn erg geïnteresseerd in China, maar steeds meer Chinezen kiezen voor een vakantie in ons land! Het aantal Chinese bezoekers steeg in 2014 met 18 procent naar ruim 250.000 reizigers. Voor 2015 wordt opnieuw een groei van 18 procent verwacht (inclusief zakenreizen). Een groepsreis van maar liefst 4.500 Chinezen tikt daarbij lekker aan!

Het cosmeticabedrijf Perfect wilde eens wat anders en trakteerde zijn 4.500 medewerkers als beloning op een weekendje uit. Naar Nederland. In 90 bussen toerden ze afgelopen juni langs de grote trekpleisters, zoals Kinderdijk, Delft en de Veluwe. Nu geven Chinezen al veel geld uit tijdens hun vakantie (ruim 1.250 euro per persoon per vakantie), aldus het Nederlandse Bureau voor Toerisme & Congressen  en dat is meer dan een doorsnee toerist doet. Dat zal bij deze groep ook ruimschoots worden gehaald, denk bijvoorbeeld alleen al aan het overnachten en catering! Zo at het gezelschap één avond in de Jaarbeurs van Utrecht. Daar waren in de keuken niet alleen 160 koks in touw, maar ook de directie van het congrescentrum. De gasten zaten verspreid over vijf (!) hallen. Er liepen ruim 250 man in de bediening. Ze hebben overigens geen Chinees gegeten die avond.

In China is het 'hot' om met duizenden medewerkers erop uit te trekken. In mei 2015 nodigde de CEO van Tiens 6.400 van zijn beste medewerkers uit op een tripje naar Parijs en de Côte d'Azur. Niet gek, zal het ook eens aan mijn baas voorleggen!

Bronnen: NBTC, AD, Geledraak, Nu.nl, juni 2015

Geen opmerkingen: