zondag 23 augustus 2015

Zomervakantie 2015 II


Morgen start het 'normale' leven weer: de meiden gaan weer naar school (groep 4 en 8). Spannend, want bij L komen er zes kinderen bij en bij M gaan er juist veertien naar de parallelklas. Verder natuurlijk nieuwe lokalen, nieuwe juffen èn nieuwe schoolspullen. Daarvoor bezochten we de schoolcampus van de V&D. Echt, die bestaat nog steeds! L is er gezwicht voor de spulletjes van Lief en M voor die van Blond. En mama? Zij vond de spulletjes zo leuk dat ze alles zonder morren afrekende. We namen nog lekker wat broodjes & smoothies bij La Place bij en hadden een heerlijke middag. Papa moest werken, dus hij houdt het nog tegoed!

Wat hebben we die vakantieweek verder uitgespookt? Nou, mama moest gewoon werken en op de dagen dat zij niet werkte, deed papa dat! Eén dag kreeg hij ondersteuning van M met het afplakken van een klaslokaal dat hij binnenkort zal schilderen. Beiden hebben genoten en waren binnen een mum van tijd klaar! Verder heeft onze M haar hart opgehaald aan shoppen. Naast onze eigen shopactiviteiten is ze nòg twee keer naar de stad geweest: één keer met (de ouders van) buurmeisje A. en de andere keer met (de ouders van) vriendinnetje S. Haar voorraden snuisterijen, kaarsen, bakjes en make-up zijn dan ook fors aangevuld. Helaas heeft zij na haar hardnekkige oorproblemen (in het Griekse zwembad opgelopen) nu ook nog last nog uitslag en jeuk.

L shopte niet, maar speelde. Met háár vriendinnetjes A. en S. En ze danste vooral. Sinds haar klasgenootjes haar de eerste beginselen van ballet bijbrachten, voert ze de ene pas de deux na de andere op! Als het even kan, begeleidt ze zichzelf ook nog op gitaar of keyboard. Verder heeft ze regelmatig helpen koken (ze kan nu heel goed bbq-sausjes maken en eieren klutsen) en met mama 'koffie gedronken'. Ze is nu zeven jaar, dus krijgt ze zeven theelepeltjes koffie. Met melk. Héél veel melk.

Het voorlaatste weekend van de zomervakantie stond voor ons vieren in het teken van eetafspraken en theevisites. Zo langzamerhand druppelde iedereen weer het land binnen, dus was het een gezellig weerzien met alle verschillende vakantieverhalen. En op zondag maakten wij ons op voor een toetje: nog een midweek naar Limburg, met opa!
We vertrokken maandag in de stromende regen en 's avonds regende het helaas nog steeds. Gelukkig zaten we in een prachtig, ruim huisje waarbij we meteen ook toegang hadden tot het Thermaalbad van Arcen. Daar hebben we dan ook dagelijks in het warme water gedobberd!
Per dag knapte het weer gelukkig ook op en konden we erop uit. Op de fiets naar Duitsland, Venlo en de sfeermarkt in Arcen. Met name voor opa was dit een heerlijke ervaring, want na zijn operatie in het afgelopen voorjaar had hij niet meer gefietst.
Donderdag was het weer zelfs zo goed dat we in het gras en de zon hebben gelegen! Vrijdag reden we via Kleve terug naar huis: voorzien van verse broodjes en gekruide kip. In onze zonovergoten tuin aten we die tevreden op. Zaterdag hebben we geroeid met China-nichtjes L. en J. en 's avonds sloten we de vakantie af met een gezellig etentje met opa.

Onze vakantie Top 3? Tsja, dan moeten we het toch in drieën hakken:
- Griekenland: (het parasailen op) de zee, de vriendschappen en het eten
- Thuis: het mooie weer, de logeerpartijen en het bbq'en in onze tuin
- Limburg: fietsen, zwemmen en de gezellige stadjes.
Kortom, wij hebben genoten van onze vrije tijd en gaan met frisse tegenzin starten aan een nieuw seizoen met school en werk. Nog maar acht weken .... dan zijn we weer vrij!

Geen opmerkingen: