maandag 31 augustus 2015

Hindernissen


Na de eerste schoolweek hadden wij expres een rustig weekend gepland. Geen afspraken, hopen op mooi weer en even kijken waar we zin in hadden! Zo gezegd, zo gedaan. Wisten wij veel welke hindernissen het weekend voor ons in petto had?

M had vrijdagmiddag voor het eerst weer tennisles en om nu te zeggen dat ze enthousiast thuis kwam? Nou, nee! De lessen van de nieuwe gymjuf waren eerder die week te zwaar geweest en ze had flinke spierpijn. De zon stond te fel boven de tennisbaan en ze had geen zonnebril mee. Terwijl ze weg was, kwam een hele groep klasgenoten langs om haar op te halen. En daar had ze nou net wèl zin in gehad. Kortom, haar humeur was na afloop niet al te best. Enfin, nog maar eens een mail naar de hockeyverenigingen in onze buurtgemeenten verstuurd. Zucht 1.

Zaterdag besloten opa, L en mama te gaan fietsen naar een nabij gelegen boomgaard. Er kon nog geen fruit worden geplukt, maar het was er heerlijk. In de zon, met koffie & appeltaart en een schommelende L zaten we te genieten. Toch oogde opa al wat vermoeid. Toen we weer vertrokken kiepte hij zelfs met fiets en al om in het gras. Grote schrik, maar hij mankeerde wonder-boven-wonder gelukkig niets. Voor de zekerheid belde Y naar A, die opa & fiets kwam ophalen met de auto. Maar terwijl de heren op weg naar huis wachtten voor een stoplicht, reed een dame op hen in. Gelukkig hebben wij een stevige auto en voelden ze niets van de botsing. Ze hoorden alleen een luide klap. Toen de vrouw uitstapte (met de mobiele telefoon nog in haar hand), bleek haar auto echter total loss. Net als opa's elektrische fiets. De fiets die nog van oma is geweest .... Ook de fietsendrager is kapot. Om maar niet te spreken over de flinke deuk in de achterbumper en kofferbak. Zucht 2.

Onze televisie-, telefoon- en internetabonnement loopt via Ziggo. Onlangs begaf onze oude tv het en kochten we een nieuwe. Prima beeld & geluid, maar A constateerde dat we niet alle signalen/zenders ontvangen. Oplossing: een nieuwe coax-kabel trekken. Je raadt het al. Deze klus, die hij al diverse malen met succes bij anderen heeft geklaard, mislukte bij ons jammerlijk! We hebben al een avond in bed naar Ik vertrek gekeken en nu kronkelt er een enorme kabel over de grond in de woonkamer om de radio te kunnen ontvangen. Zucht 3.

Bij opa in de tuin staan prachtige, grote lavendelstruiken. De dames besloten de struiken te snoeien en de uitgebloeide lavendelbloempjes te gebruiken in zelfgemaakte geurzakjes. In de warme zon was het nog een hele klus en we transpireerden ervan! Op een gegeven moment zag Y allemaal zwarte 'beestjes' op haar arm geplakt. Verontrust verzocht ze opa om nauwkeurig te inspecteren - zelfs met een loupe - of het geen teken waren! Y was er toch niet gerust op en besloot haar huid goed in de gaten te houden. Zucht 4.

Tel daarbij op een leeggelopen nagellakflesje op het ouderlijk bed, een kletsnat pak na het boodschappen doen op de fiets en een ontbrekend, maar nodig technisch onderdeel dat niet wordt afgeleverd op de afgesproken datum. Zuchten 5, 6 en 7.

Het goede nieuws op deze maandag?
  •  M is toegelaten op de hockeyclub in een nabij gelegen gemeente - ze mag donderdag al starten!
  •  Uit kostenoverwegingen hebben we onlangs onze verzekeringen omgezet. Laat onze nieuwe verzekering ons nu alles uit handen nemen rondom de aanrijding!
  •  Als het echt niet lukt met de antennekabel, legt A een kabel door de kruipruimte!
  •  De zwarte 'beestjes' waren geen teken, maar zaden. Uit de lavendelbloemen!!!
  •  Nagellak is verwijderd, kleding gewassen en het verfspuitmondje zelf opgehaald!
Wij slaken zucht 8. Maar nu van opluchting. Jij ook veel succes gewenst deze week!

Geen opmerkingen: