zaterdag 15 augustus 2015

Familierecepten XXIII: gevulde mango's


Volgens Oosters gebruik moet je bij warm weer, warm eten èn drinken. Ok, dit recept komt gloeiend heet uit de oven èn is ook heet door het gebruik van chilipeper en -saus!

Ingrediënten (voor vier personen)
2 rijpe mango's
1 ui, schoongemaakt en gesnipperd
3 teentjes knoflook, schoongemaakt en uitgeperst
3 tartaartjes
4 handjes afgespoelde en gewelde rozijnen
3 el chilisaus (of ketchup)
1 tl chilipeper (of paprikapoeder)
sap van halve citroen
3 stengels peterselie
ovenschaal, koekenpan
zout
olie om in te vetten

Bereiding
Was de ongeschilde mango's en snijd deze doormidden langs de pit. Hol de twee helften iets uit en bewaar het vruchtvlees. Snijd dit in blokjes. Vet de ovenschaal in en leg de vier  halve mango's in de schaal. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Fruit de ui en knoflook in ingevette koekenpan aan. Voeg de tartaartjes toe en bak deze rul. Laat het vlees op een laag vuur garen. Strooi naar smaak wat zout over het geheel. Voeg nu drie eetlepels chilisaus (of ketchup) toe en strooi een theelepel chilipeper (of paprikapoeder)over het vleesmengsel.
Roer het geheel dooreen met het sap van een halve citroen. Schep de rozijnen en mangoblokjes er doorheen. Haal de pan van het vuur en verdeel het geheel over de vier mangohelften.

Schuif de gevulde mango's in de oven en bak ze warm en gaar in circa 20 minuten. Garneer ze met wat geknipte peterselie. Dien het gerecht op met een romige risotto en een frisse, groene salade. Vergeet niet om er glaasje water bij te serveren - eet smakelijk!

Geen opmerkingen: