maandag 6 april 2015

Moestuin in opkomst



Inmiddels weten ook de andere winkels dat AH vaak de meest briljante spaaracties heeft. En die spelen er handig op in. Het meest recente succesnummer zijn de mini-moestuintjes. Bij elke 15 euro aan boodschappen krijg je een kartonnetje met een samengeperst kokostablet en zaden. In totaal waren er 20 verschillende soorten: slasoorten, kruiden, tomaat, prei, broccoli, wortel, paprika, etc. Natuurlijk was er bij AH van alles bij te koop: een kweekbak, stickers en posters. Handige Gamma verkoopt nu ook mini-kassen, de buiten-Blokker tuinhandschoenen en de natuurlijke EO presenteert een tv-programma: Van Hollandse bodem.

En wij? Wij doen natuurlijk mee! Rucola lust niemand bij ons thuis, maar de rest hebben we allemaal gezaaid. Behalve de tijm is alles opgekomen, dankzij de dagelijkse zorg van onze L. Zij geeft trouw alles water en heeft alles inmiddels - samen met mama - verpot. De vensterbanken staan nu bomvol  potten met miniscule plantjes. Hoewel ... de radijs is al bijna klaar om te oogsten en de veldsla ook.

Wij hebben altijd geleerd dat plantjes pas met IJsheiligen (15 mei) naar buiten mogen, maar anderen zeggen dat het nu al kan. We gaan ons maar eens in dit blog verdiepen, dat heel handig de AH-moestuintjes en het EO-programma volgt! Of volgt AH de anderen en is het allemaal toch andersom?

Geen opmerkingen: