donderdag 30 april 2015

Rose vakantiekoek


Met de zomervakantie in zicht wordt het weer tijd om na te denken over bikini's, blote benen en garderobes. Dat laatste is al gebeurd voor de meisjes - de winterkleding is uit beide kasten gehaald en de zomerkleding ervoor in de plaats gelegd. Nu weten we precies wat we nog nodig hebben. En dat is met name voor M heel veel - wat is zij gegroeid dit afgelopen seizoen!

Maar ook bij papa en mama moet er wat gebeuren. Niet zozeer meer maar minder, zeg maar! Om dan weer in de zomerkleren te passen die wij in overvloed in de kasten hebben hangen. A fietst en tennist fors, mama laat de lekkere dingen staan.

Maar ken je rose koeken? Inderdaad die mierzoete, zachte cakejes met een dikke glazuurlaag? Een echte favoriet uit onze middelbare schooltijd. Met wel 235 kcal per koek. En met slechte verzadigde vetten. En ook nog gekleurd met het bladluisbloed. We zondigen ons er echt nog maar zelden aan! Maar nu met koningsdag verkocht AH ze met een oranje laagje ... Dat streepte het probleem van die bladluizen in elk geval even weg. Gelukkig duurt het nog tweeenhalve maand voordat de zomervakantie begint!

Geen opmerkingen: