dinsdag 21 april 2015

Verkeersexamen


Gehoor gevend aan de adviezen, brengen wij onze dochters zoveel mogelijk te voet of fietsend naar school. Zo leren ze ongemerkt al een heleboel verkeersregels.

Zelf was Y vroeger een ramp in het verkeer. Zij kon overal heen lopen, dus dat fietsen vond ze niet zo nodig. Het duurde dan ook lang voordat de zijwieltjes fiets eraf konden. Bij M & L niet, die wilden & konden z.s.m. zonder! Op hun leeftijd zat Y op pianoles, maar er was geen sprake van dat zij daar zelf naar toe kon fietsen. Y wordt nog steeds geplaagd dat ze als kind rustig tegen stilstaande auto's botste. Oma besloot ten einde raad dat ze alleen nog maar op de stoep mocht fietsen. Ook geen succes, want toen fietste Y de voetgangers van het trottoir. Toen het verkeersexamen in (destijds)  klas 5 plaatsvond, heeft oma haar wijselijk ziek gemeld. Wees gerust, het is toch nog goedgekomen. Want toen het echt nodig was, kon ze het ook. Y slaagde zelfs in een keer voor haar rijbewijs!

Vorige week had M haar verkeersexamen: theorie. Ze is glansrijk geslaagd. A heeft haar fiets helemaal gecheckt en eind mei volgt het praktijkexamen. Onze M kan haast niet wachten tot ze ook deze mijlpaal  heeft gehaald. Als ze - conform onze wensen - geen tabak of alcohol gaat gebruiken en een scooter laat staan, mag ze t.z.t. ook haar rijbewijs halen - op onze kosten. En geloof maar dat ze daar gebruik van gaat maken, zodra ze de kans krijgt!

Geen opmerkingen: