zondag 25 mei 2014

3e Guangdong reünie in Amerongen


Gisteren was alweer de derde reünie van de reisgroep Guangdong. In totaal reisden we in november 2010 met twaalf gezinnen naar Guangzhou, de provinciehoofstad. Daar ontmoetten we elk ons kind, na een vaak jarenlange wachttijd. Die kinderen zijn inmiddels ruim drie jaar ouder en dat was goed te zien - wat zijn ze gegroeid, zeg!

Net als in Guangdong wonen de kinderen ook nu nog ver uit elkaar: van Harlingen tot Vlissingen, van Zevenaar tot Zoetermeer. De groep telt vier jongens van 5, 6 en 7 jaar oud, drie meisjes van ruim 6 jaar, één meisje van ruim 5 (onze L) en vier meisjes van ruim 4. Tel daarbij op vier grote Chinese zussen (waaronder onze M), een Chinees babybroertje en een biologische broer & zus en je hebt een behoorlijke groep om onderdak voor te zoeken!

Dat was ook dit jaar weer prima gelukt in het plaatsje Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug. In een aangrenzende, vrijstaande schuur bij het bosrestaurant Het Berghuis stonden de koffie en thee om 11.00 uur klaar. Gewapend met goedgevulde knapzakjes en een bolderkar trokken we daarna het bos in voor een stevige wandeling. Onder een reusachtige eik picknickten we en deden we diverse spelletjes. Natuurlijk verdwaalden we nog even op de terugweg. Maar ach, een groep ouders die hun (eerste) kind heeft gekregen op 10.000 km van huis, wordt daar natuurlijk niet warm of koud van!

Terug bij Het Berghuis ploften de ouders neer op het terras en de kinderen renden naar de speeltuin. Tot grote vreugde van L was er zelfs een mini-klauterbos! De hele dag is het mooi weer gebleven en konden we in een t-shirt buiten zijn. Rond 16.30 uur kon iedereen zijn eigen pannenkoek vullen aan het buffet (we hebben voor het eerst pannenkoek met spaghettisaus gegeten) en om 18.00 uur vertrokken de eerste gezinnen huiswaarts. Het was leuk om iedereen weer te zien en te spreken! De datum voor volgend jaar is dan ook alweer geprikt: zaterdag 30 mei 2015!

Geen opmerkingen: