woensdag 28 mei 2014

Regenachtige schoolreisjes


Eergisteren mocht M op schoolreis. Groep 5 en 6 van haar school gingen naar een survivalpark in de buurt. Er was een waslijst uitgedeeld met spullen die perse mee moesten: een complete set schone kleding, inclusief ondergoed, sokken en schoenen. Regenkleding èn zonnebrand. Lunchpakket en voldoende drinken. Handdoek en wat kleingeld. Onze oudste vertrok dus bepakt en bezakt. En niet voor niets, want alles was gebruikt en/of op! Ze hebben het heel erg leuk gehad. Je kon er roeien, klimmen en midgetgolfen (is dat ook een vorm van survival? Zo ja, dan kunnen wij het ook!). Natuurlijk plonste er af en toe iemand in het water, maar dat was juist leuk omdat het weer volop meewerkte.

Maar zo rond een uur of vier, toen A met M & L op de fiets naar dyslexieles fietste, veranderde dat. Het begon te gieten en het drietal kwam een uurtje later verzopen thuis. Toen Y daarna thuiskwam van kantoor, trof ze daar drie fris gewassen, in pyjama gehulde familieleden aan èn een gang vol natte regenjassen, schoenen en broeken.

's Avonds ontvingen we de mail van school over het uitje van groep 1, 2 en 3: na rijp beraad werd dat uitgesteld in verband met de slechte weersverwachting. Zij waren van plan om naar een speeltuin te gaan, waar helaas geen binnenruimte beschikbaar was. Het bleek de juiste beslissing, want het kwam dinsdag met bakken naar beneden! L werd er warm noch koud van, zeker toen ze hoorde dat ze het uitstapje gewoon tegoed houdt!

Het toeval wilde dat Y dinsdag ook een soort schoolreisje met haar werk had. Zij had een werksessie op het strand. En dat mag je letterlijk opvatten, want het was in een strandtent. Vantevoren was al aangegeven dat je stevige schoenen moesten meenemen en zelf had ze daar een regenjack aan toegevoegd. Nou, dat was geen overbodige luxe! Op een gegeven moment kletterde de regen zó hard op het dak, dat je elkaar niet meer kon verstaan .... Zelfs het toilet was buiten, dus nat was het!

Enfin, L's tasje is inmiddels weer uitgepakt, alle natte & vieze spullen zijn gewassen & gedroogd en de tas van A staat gepakt in de gang voor zijn wandeltocht van morgen. Maar daarover later meer!

Geen opmerkingen: