dinsdag 13 mei 2014

Moederdag 2014


Als prettig 'toetje' van onze meivakantie was het zondag ook nog eens Moederdag. Op de beschaafde tijd van 9.30 uur wekten de meisjes Y met tekeningen, een beschilderd makeup potje en een groot hart met een wordcloud rond Y. Ook A had aan haar gedacht: rode rozen, een receptenboek voor smoothies, bodylotion en het tijdschrift Flow! Maar dan bedenkt Y dat ze zich, ondanks haar eigen gezin en haar 49 jaren, toch nog steeds meer dochter dan moeder voelt ...

Gelukkig hadden we vooraf al besloten dat we die dag ook naar het graf van oma zouden gaan. Y schikte daarom rozen en hortensia op een hart van oase en samen met opa staken we er de kaarsjes aan. Het góót werkelijk van de regen en het was koud, dus al snel trokken we ons terug. Traditiegetrouw reden we door naar een restaurant in een park, waar opa ons trakteerde op koffie. Omgeven door kranten, kleurplaten en tijdschriften bleven we er een tijdje om lekker op te warmen/drogen.

Zo was er ook voldoende tijd voor wat reflectie: vier jaar geleden vierden we Moederdag op Curacao en drie jaar geleden in Guangzhou! Maar ook onze F was deze Moederzondag jarig. Natuurlijk dachten we ook terug aan die donkere periode uit ons leven in het verre China ... Kunnen we inmiddels berusten in het gebeurde? Soms. We klampen ons maar vast aan de gedachte dat het vast nog ergens goed voor is geweest.

Dus ja, Moederdag was mooi dit jaar. We hebben geleerd zoveel mogelijk van de mooie momenten te genieten en proberen de donkere randjes elke dag weer opnieuw een plek te geven. We wensen jou ook een fijne Moederdag. Met je moeder of als moeder!

Geen opmerkingen: