donderdag 22 mei 2014

Sportdag


We hebben het al eerder geschreven: A is behoorlijk sportief, maar dat kun je van Y beslist niet zeggen! Als kind beoefende zij jarenlang turnen, zwemmen, surfen, badminton, jazzdans, tennis, volleybal .... maar niets kon en kan haar bekoren. Ze beweegt voldoende (fietsen, wandelen, zwemmen), maar echt omdat het moet. Toch probeert ook zij de meisjes de liefde voor sport & bewegen bij te brengen, want jong geleerd is oud gedaan (normaal gesproken dan).

M beweegt graag, hoewel het minder lijkt te worden naarmate er meer regelmaat in komt. Zo had ze dinsdag een sportdag van school. In de sporthal en buiten op het veld, want het was zalig weer. Echt enthousiast vonden we haar niet, maar dat bleek meer te maken te hebben met het groepje waarin ze zat. Haar eerder aangekondigde tenniscompetitie is om onduidelijke redenen niet doorgegaan, maar ze lijkt er bepaald niet onder te lijden. Ook was ze bij nader inzien niet te porren voor de - door A nog zo enthousiast voorgestelde - Avondvierdaagse. Ze wil graag naar een middelbare school die niet te ver fietsen is (??? is dit hetzelfde kind dat op zesjarige leeftijd zonder problemen twintig kilometer fietste ???) en de skeelers staan al maanden ongebruikt in de schuur. Enfin, ze is en blijft wel vastbesloten voor haar nieuwste sportidee: hockey. Laten we eerst maar even de introductiecursus volgen, voordat we de gehele outfit aanschaffen.

L heeft ondertussen wel genoten van haar sportdag en wil sommige spelletjes ook op haar kinderfeestje doen (vooral spijkerpoepen en eierlopen). Hoewel ze veel met jongens speelt en afspreekt, weigert ze eigenwijs om te voetballen. Ze is wel dol op zwemmen en springt zonder aarzelen in het diepe, maar gaat niet per definitie graag naar zwemlès ... Ze geniet van fietsen en (rol)schaatsen en grijpt daartoe elke mogelijkheid aan. Maar wat ze het allerliefste doet is 'klimmeren en klauteren' in een speeltuin. Als een aapje slingert ze aan de apparaten, klimt overal op en in en zwiert liefst zo hoog mogelijk met de schommel. Sinds enkele weken wil zij graag op dansles. Nu lijkt ons dat ook echt iets voor haar, maar gelet op haar hypermobiele spierbanden is het wel een beetje oppassen. We kennen gelukkig een hele lieve dansjuf, die daar graag rekening mee wil houden.

Intussen bereidt A zich weer voor op een fikse wandeling: de Margratenloop op Hemelvaartsdag. Hij is echt overal voor in: ijsvissen in Noorwegen, surfen op open zee, kajakken in Alaska, rondtrekken door het oerwoud rond de Amazone of alpineskiën in Oostenrijk. En Y? Die geniet ervan als zij het leuk hebben en faciliteert al hun activiteiten: verse broodjes, voldoende drinken, regenkleding, zonnebrand, fototoestel, speelgoed & picknickkleed. Zolang zij maar mag schrijven, knutselen en nieuwe dingen bedenken is zij helemaal in haar nopjes!

Geen opmerkingen: