zaterdag 31 mei 2014

Margratenloop 2014


Hemelvaartsdag stond bij ons allang in het teken van een wandeling: de Margratenloop. A en wandelmaatje E stapten om 10.00 uur over de startlijn, om na 21,6 kilometer en vier uur lopen te finishen.

Het Zuid-Limburgse dorpje herbergt één van de grotere Amerikaanse militaire begraafplaatsen, die ook bekend staat onder de naam Margraten. De beherende stichting wil de geschiedenis van en herinnering aan de slachtoffers van WOII en begraafplaats levend houden. Dus de wandeling voerde hen langs de oorlogsgraven. Ruim 8.000 Amerikanen gaven hun leven voor onze vrijheid. Een gegeven dat ons nog steeds met eerbied en dankbaarheid vervult. Wat een dappere mannen, wat een helden. Hadden ze een keus? Wisten ze wat hen te wachten stond? Hoe gaat het nu met hun nabestaanden? Beide mannen zijn diep doordrongen van de offers die zijn gebracht en nemen ruim de tijd voor reflectie.

Daarnaast hebben ze genoten van het prachtige weer en de omgeving. Ze liepen over boerenerven, langs vakwerk-huizen, door grotten en weilanden. Inmiddels hebben ze allebei een semi-professionele uitrusting: een heuprugzak met ruimte voor twee bidons & proviand, zakmessen, verrekijkers & kompassen. Goed schoeisel en ventilerende shirts. A kwam dan ook innig tevreden en zonder blaar of enkelpijntjes thuis.

Geen opmerkingen: