zondag 4 mei 2014

Meivakantie 2014 - II


Nadat A dinsdag met de meisjes was gaan shoppen en weer zonder Birckenstocks in maat 36 thuis kwam, hebben we ze maar via internet besteld. Nu zijn ze binnen, maar dreigt het weer roet in het eten te gooien: het gaat deze week regenen en het wordt stukken kouder! Nou ja, hopelijk hebben we nog een lange zomer voor de boeg!

Inmiddels heeft Y ook vrij - heerlijk. Hoog tijd om wat achterstallige klusjes in en om het huis weg te werken:
  • A heeft een prachtige houten tuinkast getimmerd. Onze vorige kunststof kast waaide bij windkracht vier al om en beschadigde meer dan dat-ie beschermde. In de nieuwe kast passen de tuinkussens van onze loungeset en zelfs de bbq met toebehoren.
  • De auto moest APK gekeurd worden. Resultaat: nieuwe koplampen, bougies en banden. 
  • Hoewel M's buisjes er uit zijn gegroeid, nemen we het zekere voor het onzekere en hebben nieuwe oordoppen laten aanmeten. 
  • A heeft al het grijze grind uit onze voortuin vervangen door witte kiezels - het wordt prachtig!
  • Y is uitgebreid naar de kapper geweest: wassen, knippen, kleuren, hoofdmassage - heerlijk! 
  • De vissenbak is grondig schoongemaakt. 
  • We hebben veel bezoek dat ook blijft eten, dus we kunnen daar nèt wat meer tijd en aandacht aan besteden. 
A is donderdag met de meisjes ook nog naar de Ontdekhoek geweest. Dat is een werkplaats waar kinderen tot 14 jaar zelf proefjes mogen doen. Zelf koffie branden, zeep maken of chips bakken, schrijven met een ganzenveer of postzegels maken en nog veel meer. Ze hebben genoten en kwamen tijd tekort! Verder hebben ze getennist, gefietst en gezwommen. De meisjes hebben heerlijk gespeeld met vriendinnetjes: nagels lakken, prinsesje spelen, kruimelperentaartjes gebakken, buiten spelen, puzzelen, met Lego/Kapla bouwen, etc. De dames slapen als ze de kans krijgen bij elkaar in bed, staan gelijktijdig (vroeg) op en kijken dan filmpjes. We laten ze maar, het is immers vakantie!

Geen opmerkingen: